Društvo

Banka hrane uputila poziv za pomoć Dragani Savić

by Željko Milović | 08:01:2018 | 11:01:38

“Banka hrane” pokrenula je postupak pomoći Dragani Savić, iz Topole u Srbiji, koja od 1995. godine živi u Baru.
 
Kako se ističe u dopisu medijima, Dragana Savić je odrasla bez roditeljske ljubavi, u hraniteljskoj porodici, “odbačena od svih”.
 
U Topoli je radila u konfekciji  “Rudnik”, a nakon što je ostala bez posla, došla je u Bar 1995. godine u potrazi za korom hleba i toplim domom. Radila je kao sobarica, kuhinjska radnica, njegovateljica u Domu za stare, čistila kuće, i dobrovoljno dala krv 34 puta.
 
“Vremenom sam oboljela, a da bih imala da preživim i platim stan, ljetos sam radila kao sobarica tako bolesna  u Petrovcu. U oktobru me operišu u Podgorici, a kada sam izašla iz bolnice Centar za socijalni rad mi je izašao u susret i uplatio mi stan za jedan mjesec. S vremena na vrijeme jetra me boli, imam cistu u bubregu koja raste, moram da je pratim i vadim Ph nalaze redovno da ne bi prešla u zloćudnu. Štitna me guši, imam stalne aritmije, doktori kažu da mirujem zbog moje opšte zdravtvene situacije. U maju 2013. me ujela zmija za nogu dok sam grabuljala dvorište. Ostala sam živa, ali traume od neuslovnog života još postoje. Radila bih i sada da nisam operisana , čekam Ph nalaze iz Podgorice od prošle operacije, ali ne znam kakvi će biti, jer po doktorima, u dogledno vrijeme ne smijem baš ništa da radim, a pogotovo fizičke poslove”, ističe se u dopisu Dragane Savić, kojeg je medijima proslijedila “Banka hrane”.
 
Savić navodi kako nema da platim stan , nema za hranu i za ljekove koji se moraju kupovati.
 
“Želim da ozdravim koliko je to moguće i da radim, da ne tražim ničiju pomoć. Voljela bih da radim u Domu za stare. Mislim da su i oni na neki način odbačeni kao i ja. Ovih dana mi komšinica Ajše dodaje što ima od hrane, ali i ona teško živi kao podstanar sa unučetom. Posljednju uplatu Centra za socijalni rad za materijalno obezbijeđenje porodice sam dobila u aprilu 2017, u iznosu od 65.86€”, navodi Savić.
 
Ona je otvorila žiro račun u Erste banci pod brojem 5403212053295-301, a “Banka hrane” poziva dobre i humane ljude da uplate koliko mogu na njeno ime.