Društvo

Služba zaštite sa Lisinja izvukla povrijeđenog planinara

by Željko Milović | 08:01:2018 | 19:37:31

Tročlana ekipa barske Službe zaštite danas je sa Lisinja evakuisala povrijeđenog i izgubljenog planinara-amatera Damira Seidovića (1987) iz Starog Bara.

"Dobili smo dojavu od njegove porodice oko 14 sati da je mladić iz Starog Bara promašio planinarsku stazu, okliznuo se, pao niz padinu i povrijedio, a uz to je bio i dezorijentisan jer se nalazio na nepoznatom predjelu. Javljeno nam je da je krenuo iz Lunja i kako bi trebalo da je negdje iznad Dapčevića. Prava sreća je bila što mu je mobilni telefon bio u funkciji, pa nam je objašnjavao šta vidi ispred sebe, opisujući dalekovode, usjeke, stijene i slično. Na samom terenu najveću moguću pomoć imali smo od dječaka i djevojčice iz familije Dapčević, koja su nam pokazala staze i vodila kroz predio sve do dijela gdje je mladić mogao biti“, kaže za Bar Info jedan od pripadnika Službe zaštite koji je danas učestvovao u akciji na terenu Bojan Rukavina.   

On ističe kako je, srećom, mladić bez većih povreda i da ima samo problem sa skočnim zglobom, zbog čega nije mogao nakon pada da se kreće.