Društvo

Dr Srzentić reanimirao putnicu u avionu

by Željko Milović | 16:01:2018 | 12:33:32

Gotovo svi crnogorski mediji danas su objavili priču o događaju s kraja prošle godine, čiji je glavni akter gradonačelnik Bara dr Zoran Srzentić, koji je u avionu na liniji Istanbul – Madrid reanimirao stariju putnicu kojoj je pozlilo. On za Bar Info i Radio Bar, međutim, ističe kako “od toga ne želi da pravi reklamu”, te stoga “ne želi da o tome govori za medije”. 
 
Tokom leta stjuardese Turkish Airlinesa su se uspaničile, jer su vidjele da putnica ne daje znake života, što je primijetio i dr Zoran Srzentić.
 
Shodno Hipokratovoj zakletvi koja obavezuje ljekara da svoju dužnost sprovodi uvijek i na svakom mjestu, dr Srzentić je odmah reagovao, spustio putnicu u ležeći položaj na dva sjedišta i započeo reanimaciju, masirajući joj srce i dajući joj vještačko disanje.
 
Stjuardese su bile zbunjene, ali im je neko od putnika doviknuo na engleskom kako treba da ga puste da pomogne putnici, jer je on ljekar, nakon čega su dr Srzentiću ostavili dovoljno prostora da reanimira putnicu. Dramu je stojeći posmatrala njegova supruga Sonja, koja je, kako navode mediji, takođe prišla da pomogne.
 
Sve se završilo aplauzom kada je putnica došla sebi, a dr Srzentić je, nakon uspješno obavljenog posla reanimacije, pokazao svoju ljekarsku legitimaciju osoblju aviona i ispisao izvještaj o pruženoj medicinskoj pomoći. Putnica kojoj je pomagao po slijetanju u Madrid je dobila dalju medicinsku pomoć.