Društvo

TOB se predstavila na više evropskih sajmova

| 17:01:2018 | 12:24:34

Turistička organizacija Bar je 2018. godinu otpočela intenzivnom promotivnom kampanju na evropskim sajmovima.
 
U organizaciji Nacionalne turističke organizacije, TO Bar je nastupila u Utrehtu (9 - 14. januar) i Beču (11 - 14. januar), kao i u Oslu (12 - 14. januar) gdje je organizator bila TO Herceg Novi.

 
Posjetiocima je predstavljena turistička ponuda Bara i Crne Gore, distribuiran je novi katalog “Dobrodošli na dvije čarobne obale” i katalog hotelskog i privatnog smještaja sa cijenama u sezoni i van sezone.
 
“Vladalo je veliko interesovanje za posjetu u periodu pred sezone od aprila do juna, a posebno za ljubitelje prirode i aktivnog odmora koji žele da upražnjavaju aktivnosti poput: pješačenja, biciklističkih tura, posmatranja ptica i krstarenje u kombinaciji sa seoskim turizmom kao i ponudu hotelskog i privatnog smještaja, kulturna dobra barske opštine i avio konekciju. Imajući u vidu pozitivne trendove rasta posjete turista iz pomenutih zemalja i veliko intersovanje iskazano u direktnoj komunikaciji sa posjetiocima na sajmovima s pravom možemo očekivati još veće povećanje dolazaka turista sa tih emitivnih tržišta“, kazali su iz TO Bar.

 
Prema zvaničnim podacima MONSTAT-a, u barskoj opštini za 11 mjeseci 2017. godine u hotelima i drugom kolektivnom smještaju turisti iz Holandije su ostvarili 1 300 noćenja, što je 20 % više nego u istom periodu 2016. godine, iz Austrije su ostvarili 2 500 noćenja, što je 96 % više nego lani, dok su turisti iz Norveške ostvarili 600 noćenja, što je 60 % više nego u istom periodu 2016. godine.