Društvo

Barski izviđači na WAGGGS treningu

| 18:01:2018 | 11:18:38

U organizaciji Saveza izviđača Crne Gore, uz podršku Svjetske asocijacije žena vodiča i žena izviđača (World Association of Girl Guides and Girl Scouts – WAGGGS), u toku je trening za trideset predstavnika izviđačkih odreda iz naše zemlje, na kome učestvuju i predstavnici IO “24. novembar”.

 
WAGGGS predstavlja najbrojniji svjetski volonterski pokret posvećen razvoju i postizanju punog potencijala djevojčica i mladih žena u 150 zemalja svijeta. Uz pomoć inostranih predavačica iz Belgije, Slovenije, Danske i Kanade, crnogorski izviđači i planinke su se upoznali sa istorijom i djelovanjem WAGGGS-a, kao i praktičnim metodama neformalnog obrazovanja koje mogu koristiti u svakodnevnom radu. Drugi dio treninga je posvećen sesijama o socijalnom preduzetništvu, gdje su naši izviđači imali uvid u načine na koje mogu kreirati društveno korisne preduzetničke projekte u svojim lokalnim zajednicama i na državnom nivou.

 
Odred izviđača “24. novembar“ učestvuje na ovom treningu sa pet članova: Nikoleta Pavlović, Teodora Breškić, Olivera Đurišić, Ana Vojvodić i Nikola Durutović. Takođe, Dušan Masoničić učestvuje na treningu u svojstvu organizatora. Cilj organizacije treninga je ojačavanje kapaciteta lokalnih jedinica, a samim tim i Saveza izviđača Crne Gore, kako bi bili što bolje pripremljeni za prijem u ovu prestižnu svjetsku organizaciju planinki.