Društvo

Zimski ski-kamp PPU Svetionik

| 20:01:2018 | 18:28:41

ZAKUPLJENI REKLAMNI PROSTOR

Privatna predškolska ustanova “Svetionik” tradicionalno je i ove godine organizovala u hotelu “Javorovača” ski-kamp “Žabljak”.

 

Ovoga puta je učestvovalo 36 djece iz vrtića i škola, uzrasta od 1 do 15 godina. Sa mlađima su bili njihovi roditelji, a sa starijima vaspitači, animatori i ski-instruktor.
 

“Kroz skijanje se obogaćuje motorika i koordinacija. Skijanje razvija i mnoge pozitivne crte karaktera, kao što su smjelost, sigurnost, disciplina, odlučnost i istrajnost. Pored redovne škole skijanja, organizovan je zimski maskenbal i posjeta NP Durmitor - Crno jezero i Prirodnjački muzej. Organizovane su sportske i društvene igre. Na kraju, petog dana zimovanja, dodijeljene su diplome za sve male i velike sankaše i skijaše”, kaže Ivana Durutović, direktorica PPU “Svetionik”.

 

U “Svetioniku” se, ističe ona, mnogo vodi računa o razvoju krupne motorike i razvoju govora kod djece. U ovoj ustanovi nema televizije, što djecu stimuliše da su komunikacijski usmjereniji jedni ka drugima i da kvalitetnije provode svoje vrijeme sa vaspitačima, posebno provodeći svakodnevno vrijeme na svježem vazduhu.
 

“’Svetionik’ je jedan od samo dva licencirana vrtića u našem gradu koji sprovodi program odobren od strane Ministarstva prosvjete. Pored toga, sprovodi već 13 godina program ‘Stvaralačko vaspitanje’, autorke knjige ‘Porodični bukvar’ prof. Milice Novković. Od prošle godine ‘Svetionik’ je postao i NTC centar za uzrast 4-7 godina, te organizuje radionice za djecu u Baru. U toku je upis za novi ciklus radionica koje počinjemo 1. februara, a svi zainteresovani se mogu prijaviti direktno u vrtiću, zatim na fb: vrtic Svetionik i na sajtu: www.ntcucenje.com.

ZAKUPLJENI REKLAMNI PROSTOR