Društvo

Komemoracija povodom smrti Svetozara Vuletića

by Ivanka Leković | 23:01:2018 | 11:11:56

U velikoj sali SO Bar danas je održana komemorativna sjednica povodom smrti Svetozara Vuletića.
 
Odbornica u SO Bar, Branka Nikezić, otvorila je komemoraciju povodom smrti “poznatog Baranina, uvaženog Crmničanina, društveno političkog radnika, privrednika i nekadašnjeg predsjednika
Opštine”.
 
Nakon minuta ćutnje, predsjednik Opštine Bar, dr Zoran Srzentić oprostio se od “uspješnog preduzetnika, dobrog i čestitog čovjeka”.
 
“Po završetku studija, u toku petnaestogodišnjeg rada, obavljao je vrlo odgovorne poslove i nalazio se na najznačajnijim društvenim funkcijama u Opštini Bar, bio je direktor preduzeća ‘Hljeb i meso’, načelnik Odjeljenja za unutrašnje poslove, sekretar Opštinskog komiteta OKSK Bar, inspektor Republičkog sekretarijata unutrašnjih poslova u Baru. Funkciju predsjednika SO Bar obavljao je od 1973. do 1978. godine. Prije isteka mandata predsjednika SO Bar, prihvatio je tešku i odgovornu dužnost generalnog direktora Preduzeća ‘Luka Bar’. Bio je predsjednik Privredne komore Crne Gore od 1983. do 1985. godine i direktor Primorske Banke u Baru” - istakao je Srzentić, dodajući da je Svetozar Vuletić bio istaknuti društveno politički i sportski radnik, a odlikovan je Ordenom zasluga za narod sa srebrnom zvijezdom.

 
“Posebno želim istaći njegovu spremnost da se kao funkcioner vrati udruženom radu i da svojim sposobnostima radi na podizanju i proširenju materijalne osnove rada i razvijanju samoupravnih  socijalističkih odnosa”, kazao je on, dodajući da su Vuletićevi rezultati i uspjesi u društveno-političkom i kulturnom životu dio njegovog neumornog angažovanja, njegove političke i druge aktivnosti.
 
“Gradu Baru neka je na ponos što je imao jednog ovako uspješnog predsjednika i prije svega dobrog i čestitog čovjeka, a njegovoj porodici ponos što je bio njihov član”, zaključio je Srzentić.
 
Vuletić će biti sahranjen danas, u 14:30, na gradskom groblju Gvozden Brijeg.