Društvo

Mravinjak – sajt za mlade

Sponzorisani tekst | 23:01:2018 | 11:19:34

ZAKUPLJENI REKLAMNI PROSTOR
 
Mravinjak je portal za mlade, nastao u želji da se ujedine mladi ljudi na teritoriji Crne Gore i da im se da prostor koji će biti samo za njih, mjesto gdje će moći da pročitaju tekstove vezane za svoje godine i probleme koje ih muče, da se posavjetuju, potraže pomoć, ali i iskažu neki talenat ukoliko žele.
 
Posebno važan segment je kategorija “teen SOS”, koja će polako uvoditi i razne škakljive teme, kako bi se osvjestili i tinejdžeri ali i njihovi roditelji.
 
“Takođe, želja nam je da pravimo tzv. ‘lokalne zvijezde’ od djece koja su, pored školskih obaveza, uspješna i u drugim aktivnostima, tako da će se mladi međusobno upoznavati i na ovaj način, i čitati i pisati jedni o drugima, u nadi da će se obrazovanje, sport i umjetnost među djecom podići na jedan viši nivo, i odvojiti ih od crnih hronika i priča koje nisu za njih”, ističe Jelena Vukić, autor i urednik sajta mravinjak.me, inače stručni saradnik NTC.
 
Mravinjak će pisati o uspješnim sportistima, piscima, muzičarima, djeci koja lijepo crtaju, plešu...
 
Namjera je takođe da se obavijeste o novostima i zbivanjima u svom gradu i okolini, da se organizuju aktivnosti za njih, kao i da se lokalne vlasti uključe i pomognu.
 
Zamišljen je kao portal koji će pokrivati primorsku regiju, sa centrom i akcentom na Bar. Ukoliko ideja urodi plodom i postane medij koji će biti praćen i kome se vjeruje, moguće je otvaranje redakcija i u drugim gradovima.
 
“Namijenjen je ovom starosnom uzrastu jer je internet pretrpan portalima o mamama i bebama, maloj djeci i njihovim potrebama. Tada savjeti jesu potrebni roditeljima, ali djeca koja prolaze kroz pubertet zahtjevaju posebnu brigu i pažnju koja im se, čini se, dovoljno ne poklanja. Ovo će takođe biti mjesto gdje će i roditelji moći da saznaju mnogo o svojoj djeci i njihovim interesovanjima i potrebama, jer izgleda kao da je roditelje širom svijeta zahvatila kolektivna amnezija kad su tako brzo zaboravili koliko teške umiju da budu tinejdžerske godine. Tim je za sada mali, ali se širi, što govori u prilog tome da je jedna ovakva stvar potrebna našoj djeci, kako u Baru, tako i šire”, objašnjava Jelena Vukić.
 
 
NTC je skraćenica od “Nikola Tesla Centar – Odsjek MENSE za darovite. Osnivač NTC sistema učenja je dr Rajko Rajović, osnivač Mense Jugoslavije, član Borda direktora svjetske MENSE i predsjednik Komiteta svjetske MENSE za darovitu djecu.
 
NTC sistem učenja je specijalizovan program namijenjen, kako roditeljima, vaspitačima, nastavnicima, tako i djeci predškolskog i školskog uzrasta. NTC je nastao sa ciljem da djeca razviju svoje potencijale.
 
NTC ističe da je preduslov ostvarenja ovog cilja rana stimulacija djece, tačnije stimulacija razvoja novih veza u mozgu. Sve se to najlakše postiže kroz igru.
 
NTC sistem učenja realizuje se kao program u vrtićima, školama, ljetnjim školama, centrima za edukaciju (kroz radionice za djecu) i realizuje se kroz tri faze.
 
Radionice za djecu, uzrasta od II do VII razreda, održavaće se jednom nedjeljno u Baru, i svi zainteresovani mogu se prijaviti na 067-240-474. Radionice će voditi NTC stručni saradnik Jelena Vukić.
 
ZAKUPLJENI REKLAMNI PROSTOR