Društvo

Dr Srzentić posjetio Mašanoviće, gradiće se nova kuća

by Ivanka Leković | 31:01:2018 | 18:42:33

Predsjednik Opštine Bar, dr Zoran Srzentić danas je posjetio porodicu Milana Mašanovića u crmničkom selu Popratnice, čija je kuća juče izgorjela u požaru i uručio im jednokratnu novčanu pomoć.
 
Pošto je Mašanović izrazio želju da izgradi kuću, gradonačelnik je najavio da će lokalna uprava pomoći Mašanovićima da što prije budu u svojoj kući.
 

Projekat kuće biće gotov za dva dana, a to će biti donacija Branka Mijovića i Vaska Đukanovića. Na osnovu specifikacija koje će projekat sadržati, lokalna uprava će obezbijediti pomoć u materijalu.
 
Najavljeno je da će predsjednik opštine organizovati sastanak sa barskim privrednicima kako bi se prikupile donacije za gradnju kuće.
 
Komunalno preduzeće, u kome je Milan Mašanović zapošljen, takođe je obećalo pomoć, a još juče kolege i uprava su obišli ovu porodicu.
 
Opštinska organizacija Crvenog krsta Bar još juče je za porodicu Mašanović obezbijedila hranu, odjeću i posteljinu.
 
MZ Crmnica već sjutra će, kako je najavljeno, u NLB banci, otvoriti žiro račun za pomoć porodici Mašanović, a svi koji to žele, svoje donacije mogu ostaviti i u mjesnoj zajednici.


OŠ „Jovan Tomašević“ u saradnji sa mjesnom zajednicom, nastavnicima i roditeljima, priprema humanitarno veče, o čemu će javnost blagovremeno biti obaviještena. Pomoć je obećalo i Udruženje penzionera Bar i mjesni odbor Crmnica.