Društvo

Plaketa Saveza penzionera za Borislava Lalevića

by Ivanka Leković | 09:02:2018 | 17:47:07

U prostorijama Udruženja penzionera Bara, predsjednik Saveza penzionera Crne Gore Branko Vešović uručio je danas direktoru JZU Dom Zdravlja Bar Borislavu Laleviću plaketu kao najviše priznanje za izuzetan doprinos u rješavanju pitanja od posebne važnosti za penzionere.

“Priznanje se dodjeljuje istaknutim pojedincima iz oblasti kulture i stvaralaštva, zdravstva, kao i na nivou lokalnih uprava. Na prijedlog ovog opštinskog udruženja, Komisija za priznanja pri Savezu je prihvatila, a Upravni odbor Saveza penzionera Crne Gore jednoglasno verifikovao, da vam se dodijeli plaketa za izuzetne rezultate na planu zaštite barskih penzionera”, rekao je Vešović prilikom uručenja plakete.


Zahvaljujući na priznanju, Lalević je kazao da ono ima posebnu važnost, jer se “dobija od strukture koja je svojim iskustvom i dugogodišnjim radom ugradila sebe, ne samo u ovaj grad, nego i u razvoj i prosperitet Crne Gore“.
 
On priznanje, kako kaže, vidi kao podstrek za budući rad.
 
“Ovo je populacija koja zaslužuje da joj ovaj grad posveti maksimalnu pažnju, ne samo u pogledu zdravstvenog zbrinjavanja, rješavanja stambenih pitanja, raznih drugih povlastica, nego i u svim drugim segmentima, kako bi se olakšao ionako, čini mi se, ne baš zavidan status penzionera u našoj državi“, rekao je Lalević i obećao da će “još više pomoći da zdravstveno zbrinjavanje stanovništva, a posebno penzionera bude na nivou gdje će oni biti apsolutno zadovoljni”.