Društvo

Anketa NVO Biram Bar - šta je najveći problem Bara

| 11:02:2018 | 17:18:50

U petak u Starom Baru i u subotu na Trgu Vladimira i Kosare, volonteri NVO Biram Bar su razgovarali sa građanima koji su popunjavali anketu na temu - šta je najveći problem Bara.
 
“Interesovanje je bilo ogromno i preko 200 anketnih listića je popunjeno u ova dva dana”, kazala je Irina Dabović, jedan od osnivača NVO Biram Bar. Po njenim riječima, preostalo im je da sve odgovore unesu u kompjuter, obrade prve podatke i predlože konkretne akcije. Anketu su sproveli mladi članovi NVO Ivona Perak, Senaida Čobić i Ivana Adamović, a koordinator aktivnosti je bila Tijana Ristović.
 

Dabović kaže da, po onome što su do sada pregledali i obradili, naše sugrađane najviše muči set ekonomskih problema: nova radna mjesta i nezaposlenost, te nedostatak investicija.
 
“Ono što će nama ostati u sjećanju je komentar jednog posjetioca iz Podgorice na društvenoj mreži Facebook, koji je napisao da će oni potegnuti iz Podgorice jer tamo ne znaju kome da saopšte svoje probleme”, ističe Amir Arabelović iz NVO Biram Bar.
 
Iz NVO Biram Bar su saopštili da građani koji to žele anketu mogu da popune i u prostorijama organizacije u Ulici Rista Lekića D12/2, kao i online na facebook grupi Biram Bar. Planirano je da se anketa uskoro ponovi i u drugim djelovima grada.