Društvo

Isključenja neredovnih platiša sa vodovodne mreže

by Vjera Knežević Vučićević | 12:02:2018 | 11:58:44

Iz DOO Vodovod i kanalizacija upozoravaju potrošače da je u toku akcija isključenja neredovnih platiša sa vodovodne mreže.
 
“Radnici DOO Vodovod i kanalizacija isključuju potrošače koji imaju dugovanja, a nijesu potpisali reprograme pomoću kojih mogu izmiriti obaveze”, kazao je izvršni direktor DOO Vodovod i kanalizacija Zoran Pajović.
 
On naglašava i da je za razvoj sistema modernog i efikasnog vodosnabdijevanja od ključne važnosti odgovoran odnos prema vodi kao opštem dobru.
 
“Taj odnos mora biti dvosmjeran i ogleda se, na jednoj strani, u odgovornom odnosu preduzeća čija je osnovna nadležnost snabdijevanje korisnika vodom, a na drugoj korisnika, koji moraju izmirivati obaveze za isporučenu vodu. Sve vidove neodgovornog ponašanja moramo suzbiti, jer će u suprotnom doći do poremećaja u snabdijevanju i biti onemogućeno naše nastojanje da voda kao opšte dobro bude svima dostupna”m kategoričan je Pajović.
 
Uz to, iz ovog DOO podsjećaju korisnike da ukoliko imaju dug za utrošenu vodu mogu iskoristiti pravo potpisivanja reprograma i plaćajući dug u više mjesečnih rata izbjeći isključenje sa mreže i troškove ponovnog priključka.