Društvo

Amina Bahović najbolja na takmičenju iz italijanskog jezika

by Ivanka Leković | 15:02:2018 | 10:31:22

Aktiv profesora italijanskog jezika, u čijem sastavu je sedam profesora iz pet barskih osnovnih škola, po treći put je organizovao međuškolsko takmičenje učenika IX razreda iz ovog jezika.
 
Domaćin takmičenja, održanog 9. februara, bila je OŠ „Blažo Jokov Orlandić“.
 
Prvo mjesto osvojila je Amina Bahović iz OŠ „Anto Đedović“. Njen mentor je Ivana Marković. Drugo i treće mjesto osvojili su učenici škole domaćina- Miljana Drobnjak i Ermin Čengić. Njihova mentorka je Miilica Milošević Franićević.
 
Test za takmičenje sastavila je profesorica Jadranka Marković iz OŠ „Srbija“, a pregledan je i odobren od tročlane komisije- Jadranka Marković iz OŠ „Srbija“, Lidija Ivanković iz OŠ „Anto Đedović“ i Suzana Perazić iz OŠ „Jugoslavija“. Članice komisije ove godine nijesu imale svoje takmičare, čime su ispoštovane sve propozicije. Test je bio na nivou onih koji se daju na Državnom takmičenju.

 
Takmičenje su finansijski podržale osnovne škole „Mrkojevići“- Pečurice, „Blažo Jokov Orlandić“ i „Anto Đedović“, kao i firme „T3 Dental“, AD Barska plovidba, dok je jedan donator želio da ostane anoniman.
 
Prikupljena sredstva iskorišćena su za nagrade najuspješnijim na takmičenju. Pored novčanih nagrada, najuspješniji učenici  dobili su diplome koje je izradio Nikola Stojanović, literaturu na italijanskom jeziku, koju je obezbijedio Educational centre Montenegro iz Podgorice, dok je cvjećara „Orhideja“ najuspješnijim učenicama poklonila cvijeće.
 
Predsjednica Aktiva, profesorica Mersiha Oručević iz OŠ „Mrkojevići“ uručila je zahvalnice svima koji su podržali ovogodišnje takmičenje.