Društvo

Jovanović, Mitrović i Glavanović oslobođeni optužbe

by Željko Milović | 17:02:2018 | 13:41:55

Sudija Osnovnog suda Bar Tamara Spasojević oslobodila je juče svih optužbi novinara Milenka Jovanovića, predsjednika OO NSD Bogića Belog Mitrovića i člana GO NSD i sekretaricu OO NSD Itanu Glavanović, u suđenju po privatnoj tužbi Resmije Memić iz Bijelog Polja-
 
Njima je, u procesu koji je započeo prije gotovo godinu dana, stavljeno na teret da su na dan parlamentarnih izbora 16. oktobra 2016. u kancalariji NSD “neovlašćeno ispitivali Memić, uzimajući podatke mobilnim telefonom - snimili, sačinili fotografski snimak, snimili njen lik i time zadrli u njen lični život”.
 
U tužbi se dodaje da je taj snimak “pokazan trećim licima i objavljen na YouTube kanalu” kao film “Operacija Luksemburg”, te da je “bio zloupotrebljen i može se i dalje upotrebljavati u bilo koje svrhe bez saglasnosti tužilje”.
 
Mitrović, Glavanović i Jovanović su čitavim tokom suđenja odbacili navode iz tužbe, navodeći da nisu uradili ništa nezakonito, tvrdeći da proces ima političku pozadinu.
 
Barski DF je toga dana snimio više video-klipova koji, kako su tada tvrdili iz ove partije, svjedoče o “masovnom kupovanju glasova” od strane DPS. Jovanović je objavio da je tada bio angažovan kao predstavnik za medije DF, da je razgovarao sa ljudima koji su iz inostranstva došli da glasaju za DPS, “i vidio kako traže kancelarije DPS sa namjerom da im ta partija isplati novac za glasanje”. U toku suđenja, na zahtjev sudije Spasojević, vještak za forenziku digitalnih dokaza nije uspio da utvrdi tačno vrijeme objavljivanja snimka u kojem se pojavljuje Memić, koja inače godinama živi u Njemačkoj.