Društvo

Počela gradnja kuće za Mašanoviće

by VIJESTI | 17:02:2018 | 17:57:51

U crmničkom selu Popratnice juče je počela gradnja novog doma za sedmočlanu porodicu Milana Mašanovića, kojoj je vatra do temelja uništila staru porodičnu kuću 30. januara.
 

Radnici i mehanizacija preduzeća “Kalamper DOO” grade novu kuću na oko 400 metara niže od mjesta stare. Dok ne bude sagrađena, Mašanovići će i dalje biti smješteni kod Milanovog brata.
 
Kuća od 150 kvadrata trebalo bi da bude završena za oko dva i po mjeseca po projektu koji je uradio “Montenegroprojekat”.
 
Grube građevinske radove sa 20.000 eura iz prvog kruga donacija finansiraju barski privrednici. Njihova akcija traje sve dok se ne prikupi dovoljno novca da kuća bude kompletno uređena i završena, a u Odboru donatora za praćenje gradnje su privrednici Hilmo Franca, Goran Đurović i Goran Pajković.
 
Nakon požara, pomoć Mašanovićima počela je da pristiže sa svih strana. Gradonačelnik Bara Zoran Srzentić uručio im jednokratnu novčanu pomoć i najavio punu podršku akciji da ponovo dobiju krov nad glavom.
 
Pomoć stiže i iz preduzeća “Komunalne djelatnosti DOO” čiji je radnik Milan Mašanović, barski Crveni krst je reagovao pošiljkom hrane, odjeće i posteljine, a MZ Crmnica je pozvala sve ljude koji mogu da Mašanovićima pomognu uplatom na žiro-račun u NLB banci, ili donacijom u kancelariji MZ.
 
Virpazarska OŠ “Jovan Tomašević”, u saradnji sa MZ, priredila je humanitarni koncert na kojem su nastupili guslari, pjevači, glumci i humanisti, a među 400 posjetilaca bili su i prosvjetni radnici iz Šavnika, Nikšića i Podgorice. Tom prilikom prikupljeno je 1.600 eura, a kompanija “Voli” je Mašanovićima poklonila 2.000 eura.