Društvo

Besplatne NTC radionice za prvake

by Silvija Vukelić | 02:03:2018 | 15:43:43

Licencirani vaspitači iz NTC centra  PPU “Svetionik” započeli su ciklus besplatnih radionica za učenike barskih osnovnih škola. Ove sedmice radionice su održane u OŠ “Blažo Jokov Orlandić”.
 
“Imamo divnu saradnju sa učiteljicama i upravom, uvijek su otvoreni za saradnju i pristupačni. Tokom dva školska časa, na radost gotovo 120-oro djece iz četiri odjeljenja prvog razreda, bili smo u prilici da pokažemo razne aktivnosti iz NTC programa. U sali škole djeca su prošla kroz motorički dio programa na osmišljenim poligonima, potom su pogađali šta je zagonetni predmet, koja je skrivena riječ u rečenici…”, kazala je Ivana Durutović, direktorica PPU “Svetionik”, licenciranog centra NTC za djecu od 4 do 7 godina.

 
Po njenim riječima, najljepše je i najkorisnije učenje kroz igru, a to omogućava NTC program autora dr Ranka Rajovića (člana komiteta svjetske MENSE za darovitu djecu i saradnika UNICEF-a za rano obrazovanje) i koautora Uroša Petrovića - pisca za djecu.
 
“U narednom periodu besplatne radionice organizovaćemo i u ostalim osnovnim školama u Baru. Radujemo se saradnji sa svima jer želimo da što više djece i roditelja u našem gradu saznaju i osjete benefite NTC programa”, kazala je Durutović.

 
NTC sistem učenja je specijalizovani program za edukaciju djece roditelja, vaspitača i učitelja koji usvojeno znanje i vještine mogu da primijene u svakodnevnim aktivnostima i radu. Cilj programa je podizanje nivoa intelektualnih sposobnosti, sprečavanje poremećaja pažnje i koncentracije, razvijanje koordinacije pokreta i motorike, te razvijanje brzine razmišljanja, povezivanje i zaključivanje.