Društvo

Novaković čestitao Dan žena

| 07:03:2018 | 13:25:24

Predsjednik  SO BAR, Radomir Novaković uputio svojim sugrađankama čestitku povodom Međunarodnog dana žena – 8. marta.
 
“Obaveza svih koji učestvuju u javnom životu Bara, u donošenju odluka i kreiranju politike je da prepoznaju nemjerljivi doprinos žena Bara u svim segmentima njegovog postojanja i razvoja.
 
Pored toga što obavljaju i najteže i najodgovornije poslove, Baranke su i majke i supruge i stubovi svojih porodica. Zato žene Bara moraju imati pravo na slobodu izbora, jednake uslove za rad i razvoj, moraju imati pravo na život bez nasilja i diskriminacije.
 
Građanke Bara su hrabre, dostojanstvene, požrtvovane i vrijedne i treba da budu aktivno uključene u sve promjene i rješenja kada se radi o razvoju i budućnosti našeg grada.
 
Naše bake, majke, sestre, supruge, ćerke, koleginice, prijateljice, sve naše sugradanke, sve Baranke, moraju svakog dana svog života u Baru da doživljavaju istu pažnju, razumijevanje, pomoć i podršku koja simboliše 8. mart.
 
Zbog toga, s posebnim zadovoljstvom u ime Skupštine opštine Bar i u svoje ime čestitam vam 8. mart, Međunarodni dan žena, dan borbe za ekonomsku, političku i socijalnu ravnopravnost žena i muškaraca”, zaključuje se u čestitki Novakovića.