Društvo

NVO Biram Bar ugostila Karolinu Ilić

| 07:03:2018 | 21:19:20

NVO “Biram Bar” ugostila je danas mladu Karolinu Ilić, prvu Baranku koja se ispela na Akonkagvu.
 
Iako nije očekivala svečani doček nakon što se vratila, NVO “Biram Bar” je iznenadila Karolinu skromnom svečanošću u svojim prostorijama.
 
Ona nije krila oduševljenje. “Ovaj doček me baš dirnuo, izgleda da mi je sudbina da promovišem ovaj grad, moj Bar“, kazala je Karolina ilić.
 
Karolina je dodala i da je žalosno da se u našoj sredini ne pridaje dovoljna važnost sportskim uspjesima, posebno žena. Dok se penjala ka vrhu, mislila je na ljude koji su joj davali podršku i iz toga je crpila snagu.

 
“Turistički sam vodič već 17 godina i počelo je da mi smeta što se ne zna dovoljno o turističkim potencijalima Bara i bilo bi mi drago ako bi ovaj moj uspjeh doprinio promociji Bara na turističkoj mapi Crne Gore“, rekla je ona.
 
Karolina Ilić je rođena u Parizu i tamo je provela prvih 19 godina svog života. Nakon Pariza vratila se u Bar, rodni kraj svoje majke. Planinarenjem je počela da se bavi relativno skoro i za to kratko vrijeme je zavoljela planinu, pogotovo naše crnogorske vrhove. Ali kao i svaki sportista željela je da postigne više. Za Akonkagvu se spremala posljednjih mjeseci tako što se skoro svakog dana penjala na vrh Rumije.

 
Akonkagva je planina u Južnoj Americi, sa visinom od 6960,8 metara i najviši je vrh obije Amerike a ujedno i najviši vrh južne hemisfere. Dio je planinskog masiva Anda a nalazi se u pokrajini Mendoza u Argentini.
 
“Posebno bih voljela da moj uspjeh bude podstrek svim ženama da shvate da mogu da ostvare svoje ciljeve, samo ukoliko to istinski žele”, poručila je Karolina Ilić.