Društvo

I političke partije obilježile 8. mart

| 09:03:2018 | 20:34:41

Političke partije našeg grada nizom akcija obilježile su osmi mart. Njihova saopštenja objavljujemo prema redosljedu prispijeća.

 
 
 
Rukovodstvo Opštinskog odbora URA Bar i mladi Građanskog pokreta URA juče su dijelili cvijeće širom grada brojnim Barankama, povodom 8. marta, Međunarodnog dana žena.
 
“Simboličnim znakom pažnje htjeli smo da lica naših sugrađanki ozarimo osmjesima na dan kada je važno da se podsjete koliko je nemjerljiva njihova uloga u društvu. Htjeli smo da im ovaj dan uljepšamo i mislimo da smo uspjeli u tome”, kazali su iz pokreta URA u Baru.
 

Oni su podsjetili da pripadnice ljepšeg pola čine većinu populacije crnogorskog društva i pozvali ih da se izbore za promjene u Crnoj Gori.
 
“Žene su se kroz istoriju borile za mnoga prava i ti putevi su bili teški. Ništa manje teški nijesu putevi koji i danas stoje pred nama. Zato nam je obaveza prema generacijama koje dolaze da se izborimo za što bezbrižniji život svakog građanina u Crnoj Gori a posebno bezbrižniji život pripadnica ljepšeg pola. Moramo raskrstiti sa nasljeđem prošlosti i smijeniti one koje godinama sa pozicija vlasti nijesu znali kako da od malog društva kakvo je crnogorsko stvore uspješnu priču”, stoji u saopštenju.
 
 ***
 
Forum žena Socijaldemokrata Bar obilježio je međunarodni dan žena.
 
Povodom 8. marta, Forum žena SD Bar je za pripadnice ljepšeg pola organizovao koktel u prostorijama partije, kojem su prisustvovali potpredsjednik dr Simeun Dragaš i sekretar Zoran Pajović, koji su pozdravili prisutne dame.
 

Na koktelu je konstatovano da je Forum žena veoma važan segment cjelokupne organizacije Socijaldemokrata i da pripadnice Foruma žena već sada pokrivaju važne i odgovorne funkcije u lokalnoj i državnoj upravi, sa kojih pozicija daju nemjerljiv doprinos rapidnom rastu podrške Socijaldemokratama.
 
“Kada je riječ o unaprjeđenju položaja žene u društvu, to pitanje je oduvijek bilo u fokusu Socijaldemokrata i tretira se sa posebnom pažnjom, o čemu svjedoči i činjenica da je dobar dio programa SD upravo posvećen ovoj temi i što je još važnije, da je on već sada realizovan u određenim djelovima, poput npr. razvoja ženskog preduzetništva itd. SD i Forum žena SD će i dalje nastojati da nude konkretne mjere za ekonomsko osnaživanje žena, kao jednog od uslova za dalji razvoj društva” – poručila je predsjednica Foruma žena SD Bar Jelena Vučeraković.


Pripadnice Foruma žena SD Bar su, u sklopu obilježavanja 8. marta, posjetile i Dom za stara i nemoćna lica “Duga”, koji se nalazi u naselju Polje u Baru, gdje su podijelile prigodne poklone za štićenice te ustanove i na taj način nastavile tradiciju kada je u pitanju humanitarni rad, naročito prema pripadnicima ranjivih populacija.