Društvo

Predsjednički izbori, 13. mart

| 13:03:2018 | 11:30:10

Milačić i zvanično kandidat za predsjednika Crne Gore

 
Predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić biće jedan od učesnika na predstojećim predsjedničkim izborima. To je danas i zvanično saopšteno iz Državne izborne komisije (DIK), koja je potvrdila Milačićevu kandidaturu.
 
Za kandidaturu Marka Milačića je ukupno predato 10.500 potpisa sakupljenih u rekordnom roku, dakle 2500 više od predviđene norme, i to u više crnogorskih opština sa cjelokupnom pratećom dokumentacijom.
 
Kako je i ranije najavio, Milačić će se zalagati za pravi građanski koncept države, odnosno moderni patriotizam, petrovićevsku ideju u duhu 21. vijeka.
 
On je istakao da će voditi jasnu političku kampanju, bez straha od bilo koga, kako u zemlji tako i van nje. Glavni protivnik biće mu vladajuća partijska struktura, ali da neće ignorisati ni, kako kaže, neozbiljnost opozicije.
 
Milačić, najmlađi predsjednički kandidat, koji bi izborom za predsjednika postao i najmlađi predsjednik u istoriji Crne Gore, rođen je 1985. godine u Podgorici. Završio je Fakultet političkih nauka. Oženjen je i ima sina Vuka.
 
Jedan je od najperspektivnijih predstavnika mlađe generacije političara u regionu, hrabar i spreman da se bori za svoja uvjerenja. U Crnoj Gori slovi za jednog od najvećih kritičara aktuelnog režima. Prije politike, deset godina se bavio novinarstvom.
 
Osnivač je i donedavni izvršni direktor “Pokreta za neutralnost Crne Gore”, organizacije koju je početkom 2014. godine pokrenula grupa mladih intelektualaca. Poznat je kao neko ko održava dobre odnose sa političarima, prije svega mlađe generacije, iz cijelog regiona, ali i istaknutim aktivistima i pojedincima. Radi na povezivanju čitavog regiona i uspostavljaju veza koje su u ranijem periodu bile narušene.