Društvo

Press DPS-a: Privode se kraju infrastrukturni radovi

by Silvija Vukelić | 15:03:2018 | 13:53:51

OO DPS Bar organizovao je konferenciju za novinare povodom završetka infrastukturnih radova u dijelu grada prema autobuskoj i željezničkoj stanici.
 
“Danas se se vrši rekonstrukcija Beogradske i Ulice Petra Vojvodića u dužini od jednog kilometra. Nakon postavljene infrastrukture, fekalne kanalizacije, urađenih priključaka za sve objekte, pristupilo se vraćanju asfalta u prvobitno stanje. Dobićemo ulicu u profilu od sedam metara, da bi kasnije pristupili i izgradnji trotoara duž čitave ulice u dužini od 600m. Nakon toga će se fazno pristupiti uređenju ulice Petra Vojvodića u dužini od 400m do objekta “Bonese” u profilu od 5,5 m, a biće uređen i trotoar”, kazao je Dejan Škerović vd sekretar Sekretarijata za komunalno-stambene poslove.
 
Po njegovim riječima bilo je planirano da se radovi okončaju i ranije, ali njihovo izvođenje nisu dozvoljavale vremenske prilike. Škerović je stoga, zahvalio građanima na strpljenju i razumijevanju.

 
Predsjednica OO DPS Bar Branka Nikezić zadovoljna je što se privode kraju planirani radovi.
 
“Nadam se da se svi, kao i mi ovdje danas, raduju što se završavaju radovi koje smo stavili u naš program. Ovo je dobrobit za sve građane Bara, pa i i za onaj dio njih koji nas bez prestanka komentarišu i napadaju zbog toga što radimo. No, mi ćemo i dalje da radimo i realizujemo ono što smo zacrtali a ovi drugi neka prate. Jednog dana će biti zadovoljni kad bude Bar uređen onako kako smo to stavili u planove”, kazala je Nikezić.
 
Radove izvodi DOO“ Jedistvo” iz Užica, a nadzorni organ je” Dahlen” firma iz Njemačke ispred KFW banke.
 
Na teritoriji Bara izvode se veliki infrastrukturni projekti od posebnog značaja za vodosnabdijevanje i odvođenje otpadnih voda.
 
“Projekat koji je pri samom kraju dobio je najveće ocjene kao jedan od najuspješnije realizovanih u Crnoj Gori. Procijenili smo da je neophodno da se nakon izvedenih radova, saobraćajnice koje se tretiraju kao glavne rekonostruišu u punom obimu. Beogradska je jedna od najstarijih ulica u Baru, jedna od najfrekventnijih, s obzirom da povezuje grad sa autobuskom i željezničkom stanicom”, kazao je Dušan Raičević potpredsjednik Opštine Bar.

 
U toku postupak za odabir izvođača radova na rekonstrukciji trotoara i pješačke staze. Po njegovim riječima i to bi trebalo da bude završeno najkasnije za mjesec.
 
Kao jedan od prioriteta u narednom periodu, Raičević je izdvojio izgradnju vodovodne mreže u naselju Sveti Ivan.
 
“Znamo da su na tom području veliki komunalni problemi. To je ono što je prioritet i svim snagama ćemo pokušati da u što skorijem roku žiteljima tog naselja obezbijedimo uredno snabdijevanje vodom. Predstoji priključak na Regionalni vodovod, izgradnja rezervoara na koti od 60m nadmorske visine, zapremine 500 m3 . Mislim da će u prvoj fazi to biti dovoljno za snabdijevanje naselja vodom. Samim tim stiču se preduslovi za nastavak izgradnje vodovodne mreže i u visočijim kotama, a očekujemo i nastavak infrastukturnih radova u dijelu Velikog Pijeska i Dobre Vode” najavio je Raičević.