Društvo

Predsjednički izbori, 17. mart

| 17:03:2018 | 15:22:05

Milačić: Đukanoviću, skupite hrabrosti i izađite na crtu



 
“Želim da, kao opozicioni kandidat za predsjednika države, Milu Đukanoviću poručim da se ne boji, skupi hrabrosti i izađe na crtu. Gospodine Đukanoviću, smjenjivost vlasti i gubitak na izborima ništa ne bole, slobodno se kandidujte, poraz na izborima bila bi vaša najveća politička i ljudska pobjeda i potreba. Ja ću zajedno sa građanima Crne Gore uraditi sve da vam pomognem u tome”, poručio je predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić na konferenciji za novinare.
 
On je istakao da će, u slučaju da ne osvoji dovoljan broj glasova u prvom krugu, u drugom podržati drugog opozicionog kandidata.
 
“U drugom krugu ću podržati bilo kog kandidata opozicije ukoliko, dakle, osvoji više glasova od mene i prođe u drugi krug, ali isto to očekujem od ostalih opozicionih kandidata ukoliko ja uđem u drugi krug”, rekao je Milačić.
 
Taj način, kako kaže, opozicione solidarnosti i transparentnosti je važan.
 
“Tako bi birači unaprijed znali ko je u ovoj borbi radi promocije, a ko radi istinskih i dugoročnih promjena u društvu”, istakao je Milačić.
 
Za njega, kako kaže, vremena za gubljenje nema. Smatra, ni za ostale kandidate.
 
“Sada je vrijeme da se potpuno ujedinjeni u zajedničkom cilju, iako u više kolona - što je najbolje rješenje koje podiže izlaznost, naročito na predsjedničkim izborima kada nema rasipanja glasova - obrušimo na nedemokratiju oličenu u kandidatu DPS-a, ko god on bio”, kazao je Milačić.
 
Lider Prave Crne Gore pozvao je, kao najmlađi kandidat za predsjednika, svoje, kako je rekao, starije opozicione kolege koje su se već kandidovali i one čija kandidatura se očekuje, na solidarnost, kako bi svi skupa bili na visini istorijskog zadatka i sve svoje snage usmjerili na režim. Milačić je takođe pozvao ostale kandidate da se u toku kampanje fokusiraju na prezentovanje svojih stavova i programa.
 
“Pozivam svoje opozicione kolege da se svi skupa fokusiramo na prezentovanje svojih stavova i ideja i da time animiramo, svako za sebe, što veći broj glasača i tako podignemo izlaznost. Vjerujem da je to najbolje što svako od nas može i treba da uradi”, zaključio je  Milačić.