Društvo

Predsjednički izbori, 19. mart

| 19:03:2018 | 12:10:40

Milačić čestitao Putinu


 
Predsjednik Prave Crne Gore i kandidat za predsjednika Crne Gore Marko Milačić uputio je zvanično pismo-čestitku Vladimiru Putinu za pobjedu na predsjedničkim izborima u Rusiji putem Ruske ambasade u Crnoj Gori.

Administraciji Predsjednika RF u Moskvi
N/r Predsjedniku RF Vladimiru Vladimiroviču Putinu
 
Izražavam duboko poštovanje i čestitam Vam na reizboru za predsjednika Ruske Federacije. Istovremeno, čestitam i sveukupnom ruskom narodu na izboru, koji garantuje nastavak razvoja i prosperiteta Rusije, na svim poljima.
 
Crna Gora i Rusija imaju vjekovne i tradicionalno dobre bratske odnose, koji se ogledaju i u preko trista godina dugim diplomatskim vezama. Ti odnosi su narušeni besprizornom antiruskom histerijom - koju prethodnih godina sprovodi crnogorski režim, po diktatu NATO saveza – a koja nije u intresu naroda u Crnoj Gori i države Crne Gore. Naprotiv: takva politika vlasti u Crnoj Gori je anticivilizacijska i anticrnogorska, riječ je o procesu falsifikovanja istinske i prave Crne Gore, onakve kakva je bila tokom čitave naše istorije.
 
Dugoročni politički i životni zadatak koji sam preuzeo na sebe jeste povratak Crne Gore na pravi put, a on, između ostalog, podrazumijeva najbolje i prijateljske odnose sa svim zemljama, a bratske sa Srbijom i Rusijom. To nam nalaže politička mudrost, nacionalni ekonomski interes i vjekovni tradicionalni odnosi sa ovim zemljama.
 
Još jednom Vam čestitam na velikoj pobjedi i želim sreću u godinama koje su pred našim zemljama.
 
Predsjednik Prave Crne Gore i kandidat za predsjednika Crne Gore
Marko Milačić