Društvo

Predsjednički izbori, 23. mart

| 23:03:2018 | 18:13:04

DR DRAGINJA VUKSANOVIĆ ZA PREDSJEDNICU CRNE GORE

 
Državna izborna komisija potvrdila je danas kandidaturu dr Draginje Vuksanović za predsjednicu Crne Gore. Kandidaturu je podržalo preko 9.000 građana Crne Gore, što je jasan pokazatelj ogromne podrške koju dr Vuksanović dobija ovih dana u svim djelovima Crne Gore.
 
Od danas, nastavljamo još snažnije kako bi poslije uspješnih predsjedničkih izbora pokrenuli talas promjena na svim nivoima. Zahvalni smo svima koji su nas potpisima podržali, jer će pobjeda dr Draganje Vuksanović osnažiti državu, ubrzati evropske integracije i donijeti slobodu i jednakost za sve građane Crne Gore.

 
MILAČIĆ: SUMNJAM DA JE DOKUMENTACIJA FALSIFIKOVANA U DIK-U

 
”Osnovano sumnjam da je dokumentacija sa potpisima, o kojima se u javnosti govori da su navodno falsifikovani, zloupotrebljena nakon predaje Državnoj izbornoj komisiji (DIK) i da je neko u okviru DIK-a vršio mahinacije sa mojim dokumentima i mojim predatim potpisima“, saopštio je predsjednički kandidat Marko Milačić na današnjoj vanrednoj pres konferenciji, nakon što mu je ova institucija zabranila uvid u potpise koje je on predao.
 
Da je drugačije, da je po zakonu, kako je Milačić kazao, Državna izborna komisija bi mu dozvolila neposredan uvid u potpise građana koji su podržali njegovu kandidaturu.
 
”Preko 9.500 ljudi je dobrovoljno podržalo moju kandidaturu, dajući mi potpis podrške, a samim tim i uvid u njihove lične podatke, koje sam predao, a sada DIK ne dozvoljava pristup podacima o svom radu, evidenciji potpisa i kriterijumima za proglašenje potpisa nevažećim, sakrivajući se iza Zakona o zaštiti podataka o ličnosti. Riječ je o ozbiljnom  nezakonju i skandalu ove institucije“, rekao je Milačić.
 
Međutim, ono što budi sumnju kod Milačića je to što Državna izborna komisija nije navela koje bi se odredbe ovog zakonaprekršile neposrednim uvidom u potpise i rad DIK-a.
 
”Bio sam prinuđen da se, nakon neosnovanog odbijanja mog zahtjeva od strane DIK-a, obratim Agenciji za zaštitu ličnih podataka kako bi utvrdili koji član Zakona o zaštiti podataka o ličnosti bi bio povrijeđen mojim uvidom u potpise koje sam predao, a koje je DIK proglasio nevažećim”, kazao je Milačić. Reagujući na ponovne pozive da se povuče iz izborne trke, Milačić je poručio da 'nema povlačenja, nema predaje', stavljajući do znanja da to neće uraditi. Jer, ukoliko se povuče, kako je istakao, bićemo uskraćeni za velike ideje, velike teme, jasne i prezicne stavove.
 
“Ukoliko se ja povučem iz ove trke to znači da će se sa ove pozornice i ove trke,  povući velika priča o borbi pritiv NATO saveza, priča o velikim temama, da će se povući jasni i precizni stavovi, kao i priča o nelegalnoj i nelegitimno priznatoj državi, lažnoj državi Kosovo. To bi značilo da će se povući priča o duhovnosti i tradiciji, o jeziku, o crkvi, o pismu. To bi značilo moje povlačenje i ja nemam namjeru da se povlačim jer sam ušao zbog ogromnih vjekovnih ideja Crne Gore“, zaključio je Milačić.