Društvo

Dr Srzentić ugostio delegaciju NATO brodova

| 23:03:2018 | 20:50:09

Predsjednik Opštine Bar dr Zoran Srzentić ugostio je danas delegaciju NATO grupe brodova, na čelu sa zapovjednikom i glavnim komandantom Majklom Atlijem, njegovim zamjenikom i zapovjednikom broda Kraljevine Španije i zapovjednicom broda Kraljevske mornarice Ujedinjenog kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske.
 
NATO stalna grupa brodova SNMG-2, u čijem sastavu se nalaze brod Kraljevske mornarice Ujedinjenog kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske, u ulozi komandnog broda i brod Kraljevine Španije uplovila je u jutros u luku Bar.
 

Dr Srzentić je istakao da je počastvovan današnjom posjetom i dodao da se ovakvim posjetama dodatno unaprijeđuje prijateljstvo među saveznicima. Predsjednik je iskoristio priliku da upozna goste sa karakteristikama Bara, njegovim turističkim i privrednim potencijalima.
 
Glavni komandant NATO grupe brodova Majkl Atli zahvalio se na toploj dobrodošlici izrazivši zadovoljstvo podrškom koja je pružena njegovoj grupi tokom posjete Baru. On je kazao da je jedna od najznačajnih mislija ove grupe brodova održavanje plovnih puteva u Sredozemnom moru, ali i uspostavljanje saradnje sa drugim državama.