Društvo

Predstavnici ODIHR o izborima na Radio Baru i Bar Infu

| 26:03:2018 | 12:12:23

Danas su predstavnici ODIHR (Kancelarije OEBS-a za demokratske institucije i ljudska prava), dugoročni posmatrači Misije za posmatranje izbora Laurent Campigotto i Luminita Balan posjetili Radio Bar i razgovarali o toku kampanje za predsjedničke izbore u programu Radio Bara i na portalu Bar Info.
 
Direktorica Vesna Šoškić, urednik sajta Željko Milović i šef finansija i marketinga Vojislav Tomović informisali su posmatrače o pravilima i mogućnostima predstavljanja predsjedničkih kandidata, njihovim dosadašnjim aktivnostima i očekivanjima o nastavku promotivnih aktivnosti nakon što se potvrde sve izborne liste.

 
Bilo je riječi i o dosadašnjim izbornim procesima, te o proceduri koja će biti sprovođena tokom lokalnih izbora u maju 2018.
 
Posmatračka misija ODIHR pokrenuta je na inicijativu crnogorskih vlasti. Misija koju predvodi Tana de Zulueta sastoji se od stručnjaka smještenih u Podgorici i osam timova od po dva dugoročna posmatrača u raznim gradovima Crne Gore. Na sam dan izbora proces glasanja pratiće još 100 kratkoročnih posmatrača.
 
Poseban dio posmatračke misije nadgledaće medijsku zastupljenost kandidata.