Društvo

Predsjednički izbori, 28. mart

| 28:03:2018 | 14:20:12

DR DRAGINJA VUKSANOVIĆ POSJETILA HERCEG NOVI


Kandidatkinja za predsjednicu Crne Gore dr Draginja Vuksanović posjetila je Herceg Novi gdje je razgovarala sa predsjednikom SO Herceg Novi Milošem Bigovićem i potpredsjednicom Opštine Danijelom Đurović. Tokom posjete razgovarala je sa velikim brojem građana Herceg Novog, a posjetila je i ostrvo Mamulu.
 
“Predstavlja mi zadovoljstvo što sam danas razgovarala sa predsjednikom Skupštine Herceg Novog, dr Bigovićem i potpredsjednicom Đurović, koji su me informisali o funkcionisanju lokalne uprave i razvojnim projektima.
 
Upravo su ti razvojni projekti potrebni su kako bi Novi opet bio jedan od najarazvijenih gradova Crne Gore, grad u koji se dolazi, a ne grad iz kojeg se ide. To su projekti koji će vratiti naše mlade koji su otišli u Ameriku, Srbiju, Njemačku, Švajcarsku, Dansku kako bi našli zapošljenje jer to nijesu mogli u svom gradu”, kazala je Vuksanović.
 
Ona je naglasila da je Novom potreban razvoj turizma, privrede, zdravstva i vraćanje imidža gradu koji slovi kao grad nobelovaca, umjetnika i naučnika.
 
“Danas sam tu i da poručim i da nećemo dozvoliti da se Institut Simo Milošević pretvori u apartmansko naselje, a da 600 vrijednih radnika ostane na ulici. Institut će i dalje biti nosilac razvoja medicinskog turizma u Crnoj Gori koji će ostvarivati milionske profite kroz dobar menadžement i u državnom vlasništvu”, navela Vuksanović.
 
“Mamula će nakon političkih promjena opet biti mjesto pijeteta i sjećanja na antifašističke borce, a ne DPS kockarnica“ naglasila je Vuksanović tokom obilaska ostrva Mamula.
 
Navela je da se nigdje u civilizovanom svijetu mjesta posebne pažnje, poput logora u kojem su zatvarani patriote Boke, Crne Gore i Jugoslavije, ne pretvaraju u komercijalne sadržaje poput kockarnice ili čak nečeg još goreg.
 
“Zato odavde želim da poručim - moderna Crna Gora mora biti utemeljena na ideji antifašizma i evropskih vrijednosti. To su vrijednosti na kojima se zasniva moje političko djelovanje i zbog toga  danas posjećujem Mamulu i poklanjam se sjenama časnih patriota koji su branili i oslobađali našu zemlju”, zaključila je Vuksanović.