Društvo

Predsjednički izbori, 29. mart

| 29:03:2018 | 12:32:40

DR DRAGINJA VUKSANOVIĆ: GRAĐANI CRNE GORE SU SVOJI NA SVOME,
A NE NAJAMNICI NA PRIVATNOM POSJEDU

 
Kandidat DPS-a je nastupom sinoć u Nikšiću još jednom potvrdio da su građanima i građankama Crne Gore prijeko potrebne promjene. Promjene od ovakvog načina vladanja koji počiva na blaćenju svih koji drugačije misle i kažu da danas veliki broj običnih i lojalnih građana Crne Gore ne mogu da žive od svoga rada, a da jedna mala privilegovana grupa oko DPS kandidata uništava i rasprodaje sve ono što su generacije prije nas stvarale i tako se bogati na našoj grbači.
 
Budući da i kandidat DPS-a vidi da u Crnoj Gori, nažalost, imamo najveći broj građana koji žive loše i jedan uski krug oko njega koji se, najviše njegovom zaslugom, pljačkajući razbacuje milionima, on je izabrao da neprimjereno blati protivkandidate. Kada nemate šta lijepo reći o sebi prinuđeni ste da klevećete druge. To je, blago rečeno, nedostojno svakog ozbiljnog državnika, i ja mu neću uzvraćati istom mjerom.
 
Kao univerzitetska profesorka i kao kandidatkinja za predsjednicu Crne Gore, snosim veliku odgovornost za svaku izgovorenu riječ. Ono što ću odgovoriti, je otvorena i jasna poruka građanima. Ja nijesam ničija lična žrtva, osim kao i građani Crne Gore žrtva politike pohare i privatizacije države jedne nakaradne autokratske vlasti koju je kandidat DPS-a izgradio i želi da održi. Zato ogromna većina građana želi promjene.
 
Predsjednički kandidat DPS-a je autoritet izgubio svojom krivicom jer je odlučio da služi samo interesima otuđene elite i tajkuna koji mu prividno ljube skute, a iza leđa pljačkaju državu i građane. Građani, a ne samo ja, traže promjene i od njega jasne odgovore.
 
Dakle, da progovori o pljački državne imovine, o socijalnim razlikama, o neskrivenoj korupciji, o ponižavanju institucija i svim ostalim nedjelima za koje je na jedan ili drugi način odgovoran.
 
Odgovor na ova pitanja nije i ne može biti nedostojno i djetinjasto vrijeđanje političkih protivnika. Providno je i očito, da ove uvrede treba da skrenu kampanju u pravcu unakrsne vatre ličnim uvredama. To ja neću dozvoliti. To je njegov teren i budući da sam naučena da budem pristojna i vaspitana, priznajem, na tom terenu je bolji od mene.
 
Ja sam spremna da se žrtvujem za građane, a ne da žrtvujem građane zarad svojih privatnih interesa. Kandidat DPS-a mora prihvatiti da su građani Crne Gore su svoji na svome, a ne najamnici na privatnom posjedu. Vrijeme idola je završeno, vrijeme ideala nikada neće proći.