Društvo

Press OO DPS-a: Završni radovi u Tabijskoj ulici MZ Bar 2

by Silvija Vukelić | 30:03:2018 | 13:57:47

OO DPS Bar organizovao je konferenciju za novinare povodom završetka radova na asfaltiranju Tabijske ulice u mjesnoj zajednici Bar 2.
 
“Danas sa velikim zadovoljstvom i posebnom emocijom mogu da konstatujem da je ovaj investicioni talas koji je zahvatio Opštinu Bar i sve djelove grada, zahvatio i mjesnu zajednicu Bar 2“, kazao je novinarima Dušan Raičević, potpredsjednik opštine.

 
Preduslov za završne radove bila je, kako je istakao, izgradnja kanalizacionog kolektora. Ukupna vrijednosti te investicije je preko 720 hiljada eura.
 
“Nakon završetka tih radova, cijeneći potrebe stanovništva ove mjesne zajednice (na teritoriji Tabije su prostorije mjesne zajednice, NVO ‘Adria’, kao i dječji vrtić koji pohađa preko 70 djece), smatrali smo da je važno da se ova saobraćajnica u punom profilu asfaltira. Ipak, to je jedna od glavnih saobraćajnica koja povezuje Polje sa Starim Barom i vjerskim objektima, bolnicom...“ kazao je Raičević i dodao da je vrijednost te investicije preko 40 hiljada eura.
 
Nakon asfaltiranja biće postavljena horizontalna i vertikalna signalizacija. A u narednom periodu u planu je izgradnja pješačke staze.
 
Radove izvodi barska firma “Putevi“ koja je na tenderu dobila posao rekonstrukcije svih saobraćajnica na teritoriji opštine shodno prioritetima mjesnih zajednica.

 
“Nedavno je završena Beogradska ulica prema željezničkoj stanici koja je vrlo frekventna i bitna za Barane i goste. Danas se završava i Tabijska ulica u dijelu grada koji je takođe vrlo frekventan. Mislim da na pravi način odrađujemo ono što smo zacrtali Akcionim planom Opštine Bar i DPS za 2018. Kiše su nas omele da ne završimo ono što je na nekoliko destinacija planirano ali evo, konačno je došlo lijepo vrijeme i lijepi dani za ono što smo planirali“ kazala je Branka Nikezić predsjednik OO DPS Bar.
 
Predsjednik MZ Bar 2 Zoran Vojvodić zadovoljan je kvalitetom izvođenja radova.

 
“Ovo je najznačajnija, primarna, saobraćajnica u MZ Bar 2. Spaja prostor između puta Bar- Ulcinj i uporednog puta kroz sami centar mjesne zajednice. Ulica je urađena maksimalno dobro, u širini od 6.5 m i dužini od 1200m. Prostor je vrhunski obrađen, nije bilo nikakvih improvizacija, sve je urađeno temeljno i nadam se da će i kako je najavljeno u drugoj fazi biti urađene i staze pored“,  kazao je Vojvodić.