Društvo

Predsjednički izbori, 30. mart

| 30:03:2018 | 15:14:08

DR DRAGINJA VUKSANOVIĆ POSJETILA NIKŠIĆ

 
Kandidatkinja za predsjednicu Crne Gore dr Draginja Vuksanović posjetila je danas Nikšić gdje je razgovarala sa građanima ovog grada.
 
“Uvijek kad boravim u Nikšiću, sjećam se dana kada je ovaj grad bio simbol razvaja i stvaralačke energije Crne Gore. Danas je on mjesto zatvorenih fabrika, skoro pa uništene metalske industrije, grad iz kojeg mladi odlaze sa kartom u jednom pravcu.
 
Moja poruka iz ovog grada je jednostavna, ukoliko Nikšić stane na svoje noge, Crna Gora će krupnim koracima krenuti naprijed. Zato smo tu da kažemo, da poslije promjena koje dolaze ovog proljeća prestaje 30-to godišnje propadanje ovog grada, da počinje period kad će neko opet sa ponosom izgovarati da je radnik Željezare, Boksita, Pivare, Instituta…
 
Naglasila je da je Nikšić jedan od ključnih obrazovnih centara Crne Gore i kao profesorica Univerziteta Crne Gore želim da poručim da će poslije promjena na svim nivoima učenici, studenti, njihovi nastavnici i profesori i kompletan obrazovni kadar imati uslove i standard njihovih kolega iz Zapadne Evrope. Na manje nećemo pristati, jer je tako bilo decenijama, dok interesi nekoliko familija nijesu postali bitniji od interesa nas 620.000.
 
Ujedinjenji u želji da podignemo Crne Goru na noge neće stati dok naša zemlja opet ne bude primjer za sve u okruženju kakav je bila decenijama i stoljećima.
 
Zbog toga pozivam još jednom, sve mlade, studente, majke, radnike, penzionere - ujedinimo se kako bi dobili ono što svako od nas zaslužuje, zemlju kakvu je sanjao bespmrtni Ljubo Čupić i heroji sa Sutjeske i Neretve, zemlju pravde i poštenog posla.”
 
U okviru posjete Opštini Nikšić dr Vuksanović je iskoristila priliku da razgovara sa majkama kojima je ukinuto pravo na naknade i sa bivšim radnicima Koni konfekcije.