Društvo

Predsjednički izbori, 3. april

| 03:04:2018 | 13:49:18

MILAČIĆ: ĐUKANOVIĆ ZASTRAŠUJE BIRAČE

 
“Poslednjih dana sve intenzivnije slušamo Đukanovića kako navodno ubijeđeno saopštava da drugog kruga neće biti, te kako će on pobijediti u prvom krugu”, rekao je kandidat za predsjednika Crne Gore Marko Milačić u video poruci, ističući da Đukanović odlično zna da ga u drugom krugu čeka poraz i početak demokratskih promjena u ovom društvu.
 
On je poručio da se iza ovog pokušaja zastrašivanja biračkog tijela krije očigledan strah - strah jer zna u kakvom bi se problemu našao ukoliko ne pobijedi u prvom krugu. 
 
Milačić je pozvao sve glasače, pogotovo one opozicione, da izađu u što većem broju, bez straha i po svojoj savjesti podrže ideju, a ne ličnost, osvrćući se na činjenicu da u okviru predsjedničkih izbora ne postoji institut cenzusa, pa samim tim ni rasipanja glasova.
 
“Pozivam ih da se ne boje, da ne nasijedaju na jeftine trikove režima, da 15. aprila hrabro izađu na birališta i da glasaju”, poručio je Milačić.
 
* * *
 
VUKSANOVIĆ: ĐUKANOVIĆU SU SVI KOJI IMAJU DRUGAČIJI STAV IZDAJNICI

 
Građani Rožaja od kandidata DPS-a nijesu očekivali mišljenje o opozicionim kandidatima, jer iz ličnog iskustva znaju da su njemu svi koji imaju drugačiji stav izdajnici. Kao što su mu i Rožajci bili izdajnici kada je on podržavao Miloševićevu ratnu politiku, a oni branili građansko društvo i elementarnu ljudskost u Crnoj Gori. 
 
Očekivali su objašnjenje politike zbog koje oni moraju da zaključavaju kuće u kojima su rođeni, ispisuju djecu iz škole i napuštaju svoj grad i svoju državu.  A sve zato što su DPS feudalci zarobili državu. Građani Rožaja, kao i svi ostali, traže promjene ovakvog načina vladanja koji počiva na blaćenju svih koji drugačije misle i kažu da danas veliki broj običnih i lojalnih građana Crne Gore ne može da živi od svoga rada, a da jedna mala privilegovana grupa oko DPS kandidata uništava i rasprodaje sve ono što su generacije prije nas stvarale i tako se bogati na našoj grbači. 
 
Traže promjenu politike koja našu mladost protjeruje iz sopstvene zemlje, dok se jedan uski krug oko kandidata DPS-a koji se obogatio najviše pljačkajući pod njegovom zaštitom, razbacuje milionima. Građani su očekivali da, umjesto o drugim kandidatima, progovori o pljački državne imovine, o socijalnim razlikama, siromašenju sjevera, zakinutim majkama, o neskrivenoj korupciji, o ponižavanju insitucija i svim ostalim nedjelima za koje je na jedan ili drugi način odgovoran. Građani i ja tražimo promjene i od njega jasne odgovore na ova pitanja. Ukoliko je u Rožaje došao zbog građana, a ne da obilazi vodotoke za nove privatne hidrocentrale. 
 
Što se društva tiče, ni tu se ne bih mijenjala sa njim, jer niko iz mog okruženja nije pokrao građane Crne Gore, niti je sa pokradenim novcem pobjegao u Srbiju. Ja patriotizam doživljavam drugačije.
 
Nekada ozbiljan političar sada je sveden na nivo lošeg analitičara. Prije dva dana je govorio da drugog kruga neće biti, sada kaže da će ga biti ali da ja teško mogu do drugog kruga, a naredne nedjelje će reći da teško mogu pobijediti u drugom krugu. Iako sa zakašnjenjem, dobro je što i kandidat DPS-a shvata da dolazi vrijeme promjena i da se ono ne može zaustaviti. 
 
Očigledni strah od mog izvjesnog ulaska u drugi krug je razumljiv jer on dobro zna da će većina birača manjinskih partija i značajan broj poštenih birača DPS-a glasati za politiku promjena koju predstavljam i da ćemo zajedno pobijediti otuđenu elitu koja je zarobila državu. Dobro je što je i on saglasan da te promjene treba da vodi osoba o kojoj nema ništa ružno reći i koja predstavlja politiku, kojoj se on otvoreno divi. 
 
Pozivam sve poštene birače DPS-a i manjinskih partija, koji smatraju da su građani Crne Gore svoji na svome, a ne najamnici na privatnom posjedu da se odazovu tom pozivu i glasaju za promjene.