Društvo

Predsjednički izbori, 5. april

| 05:04:2018 | 15:18:26

DR DRAGINJA VUKSANOVIĆ U BARU

 
Kandidatkinja za predsjednicu Crne Gore dr Draginja Vuksanović u okviru posjete Baru obišla je Luku Bar, Primorku i druge privredne kolektive u tom gradu.
 
"Luka Bar je biser ovoga grada, uspješna i profitabilna kompanija, koja zapošljava ljude i koja ima sjajnu perspektivu razvoja.
 
Zato su se i pravili planovi da se ona rasproda i da profit od njenog poslovanja umjesto radnicima i državi Crnoj Gori ide van Crne Gore, namještenim partnerima DPS vlasti.
 
Mi slobodni građani Bara i Crne Gore uspjeli smo na kraju da ih odvratimo od nauma da rasprodaju u bescijenje Luku koju su stvarale generacije prije nas. Luku koja je gradila i Bar i Crnu Goru.
 
Ponosna sam što sam i sama vodila borbu za spas Luke i što smo na kraju zajedno uspjeli.
 
Spriječili smo ih i učinićemo to opet pokušaju li da građanima otmu jedan od najvitalnijih ekonomskih dobara Crne Gore.
 
Jer građani Bara neće niijemo posmatrati kako se krčmi ono što su stvarale generacije naših đedova i očeva, kako se radnici ostavljaju na ulicu samo da bi izabrani tajkuni gomilali profit i iznosili iz zemlje.
 
Svaka njihova privatizacija nas je skupo koštala i zato će Luka ostati naš. Luka koja će širiti svoj biznis, koja će zapošljavati naše gradjane, koja će biti jedan od stubova razvoja čitave Crne Gore.
 
Nema razvoja Crne Gore sa politikom rasprodaje. Sačuvaćemo u državno vlasništvo sva vitalna monopolska dobra ove zemlje kako bi služila nama a ne tajkunima.
 
15. aprila završava se vrijeme pohare, dolaze promjene i bolji život za građane a dolazi i odgovornost za otuđenu elitu” - izjavila je Vuksanović.