Društvo

Svjetski Dan zdravlja obilježen u Baru

by Ivanka Leković | 05:04:2018 | 18:39:41

Povodom 7. aprila, svjetskog Dana zdravlja, Opštinska organizacija Crvenog krsta danas je na gradskom trgu, šetalištu i u školama predstavila svoje programske djelatnosti koje se odnose na aktivno i zdravo starenje.
 
Programe koji upućuju na značaj aktivnog i zdravog starenja važno je prihvatiti u najranijem uzrastu i praktikovati tokom cijelog života, ističu iz Crvenog krsta.

 
Barani su danas bili u prilici da provjere svoje zdravstveno stanje, mjerenjem krvnog pritiska i nivoa šećera u krvi, a dobili su i informacije o značaju fizičke aktivnosti i promjeni loših životnih navika. Podijeljene su im i brošure “Hranimo se zdravo” i “Naučimo prvu pomoć”. Građani su mogli i da vide kako volonteri Crvenog krsta saniraju određene povrede.

 
“Najbolji primjer aktivnog i zdravog starenja je ‘Klub za stara lica’, gdje se naši sugrađani starije životne dobi druže, bave brojnim aktivnostima i izradom ukrasnih predmeta, a neke su danas ovdje izložili“, kazala je sekretar Crvenog krsta Bar, Zorica Crnčević.