Društvo

Predsjednički izbori, 12. april

| 12:04:2018 | 13:05:33

MILAČIĆ: NAŠ PROTIVNIK NIJE SAMO JEDAN ČOVJEK, ON JE SAMO MARIONETA

 
”U nedelju građani ne glasaju samo protiv Mila Đukanovića već, ujedno, i protiv sistema koji je on skupa sa svojim stranim mentora ovdje izgradio prethodne tri decenije. Nije naš politički protivnik samo jedan čovjek, Đukanović, on je samo marioneta, naš politički protivnik je ta pogubna NATO ideologija koja uništava i ekonomiju i biće ove zemlje”, saopštio je predsjednički kandidat Marko Milačić.
 
Zaokruživanjem broja jedan, građani, prema njegovom mišljenju, glasaju za punu slobodu, a ne za dnevnu politiku, demagogiju i mlake floskule koje nude ostali kandidati. Zato je pozvao sve birače da u nedelju glasaju za suštinske i hrabre promjene, a ne za guranje velikih tema pod tepih.
 
 Dajući glas Milačiću, građani bi dali ujedno glas i novoj generaciji neistrošenih političara, čime bi se, prema njegovim riječima, počeo put vraćanja Crne Gore sebi, i vraćanje izvornoj volji naroda.
 
”Pozivam sve građane ove zemlje, a naročito one najugroženije, Srbe, da glasajući za ideju koju predstavljam, jasno i glasno, u godinama pred nama, kažemo da ne prihvatamo uništavanje ekonomije, ne prihvatamo autokratiju, ne prihvatamo ukidanje naknada majkama sa troje ili više djece, ali, isto tako, ne prihvatamo ni uništavanje većinskog srpskog jezika, kanonske Mitropolije crnogorsko primorske, Njegoševog pisma, ćirilice, da ne prihvatamo nedemokratske odluke poput nasilnog uguravanja u NATO, priznanja lažne države Kosovo, sankcija Rusiji”, rekao je Milačić.
 
On je naglasio da je sve to dio istog paketa neslobode, kao i da svi predsjednički kandidati koji ne žele da govore o duhovnosti i velikim spoljno-političkim temama, a žele samo da govore o Đukanoviću, zapravo, svjesno ili nesvjesno, cementiraju njegovo decenijsko nasilje i predstavljaju garant dugoročnog održanja statusa KVO u ovoj zemlji.
 
”Da bismo sve ovo uspjeli, potrebna nam je vaša pomoć. Zato vas pozivam da 15. aprila izađete na izbore i glasate za suštinske promjene, jer to je jedini način da Crna Gora ponovo bude zemlja dostojna svojih građana, zemlja koja se neće stidjeti naših predaka i kojom će se ponositi naši potomci”, zaključio je Milačić.

 
DR VUKSANOVIĆ DOBILA PODRŠKU NJEMAČKOG SDP-A

 
Kandidatkinji za predsjednicu Crne Gore dr Draginji Vuksanović je upućena podrška iz vrha njemačkih socijaldemokrata - SPD povodom nastupajućih predsjedničkih izbora.
 
Ditmar Nitan, član Predsjedništva, Savezni direktor SPD i izvjestilac Bundestaga za Jugoistočnu Evropu uputio je podršku dr Draginji Vuksanović u kojoj se kaže:
 
"Narednih godina prioritet će biti da se Crna Gora dalje vodi u pravcu učlanjenja u EU, pri čemu se oslanjam na modernu Socijaldemokratsku partiju, koja pravi dobru politiku za zemlju i ljude.

To što je crnogorska SDP po prvi put kao kandidata na predsjedničkim izborima postavila jednu ženu smatram veoma dobrim i želim godspodji Dr. Draginji Vukasnović uspjeh u finalu kampanje"