Društvo

Urednik poznatog slovenačkog portala posjetio Bar

| 18:04:2018 | 14:00:02

Turistička organizacija Bar ugostila je glavnog urednika internet portala “eMORJE.com” Mitju Župančića,  koji je ujedno i urednik slovenačke nautičke revije “Nautika plus”.
 
“Župančiću je priređen obilazak najznačajnih kulturnih dobara - Starog Bara i Stare masline. Naročito ga je očarao Stari grad Bar i njegov netaknuti dio koji čuva istoriju našeg grada i sa kojeg se pruža božanstven pogled na čitav grad”, kazali iz TOB-a, i dodali da je ugledni slovenački novinar upoznat  i sa gastro ponudom našeg podneblja.
 
On je imao susret sa predstavnicima Marine Bar koji su ga upoznali sa istorijom “prve marine u Crnoj Gori, osnovane 1985 godine, sa kapacitetima i uslugama koje marina pruža kao i sa budućim razvojnim planovima ove kompanije”.

 
“Nakon obilaska marine Zupančić je posjetio kalafatsku radionicu ‘Bokovac’ koji su čuvari tradicionalne crnogorske brodogradnje i jedini koji proizvode barku ‘arsenalku’, koju su zaštitili kao svoj brend.

Ova posjeta je organizovana u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom Crne Gore i uz podršku Kulturnog centra”, rekli su iz TOB-a, podsjećajući da su posjete medija i turoperatora od izuzetnog značaja za promociju turističke ponude naše opštine i Crne Gore.