Društvo

Otvorena Škola prava EU

| 23:04:2018 | 16:02:50

Predsjednik Opštine Bar dr Zoran Srzentić otvorio je tradicionalnu devetu po redu Školu prava Evropske Unije, koju organizuje Fakultet pravnih nauka Univerziteta Donja Gorica u saradnji sa Opštinom Bar i Crnogorskom akademijom nauka i umjetnosti. Održava se u Hotelu “Princess” od 22. do 25. aprila ove godine.
 
Centralna tema ovogodišnje škole je “Evropa i Crna Gora - pravno i političko iskustvo“, gdje će eminentni stručnjaci i profesori iz ove oblasti upoznati polaznike škole sa procesom evropskih integracija koji Crna Gora uspješno sprovodi na putu prema Evropskoj uniji.
 

U pozdravnom govoru, predsjednik Opštine Bar je poželio dobrodošlicu profesorima i studentima, ukratko ih upoznao sa gradom domaćinom i izrazio očekivanje da će njihov boravak u Baru i nova znanja koja će steći u narednih nekoliko dana biti značajno iskustvo u njihovom daljem školovanju.
 
Takođe je istakao važnost integracija i evropskog puta Crne Goru u zajednici najrazvijenijih evropskih država, navodeći da je najbitnije prihvatiti standarde i sistem vrijednosti na kojima danas počiva razvijena Evropa.