Društvo

Lokalni izbori, 10. maj

| 10:05:2018 | 10:37:18

ZORAN TAJIĆ: BAR – OD SAOBRAĆAJNOG CENTRA DO SLIJEPOG CRIJEVA

 
Izjava Zorana Tajića, diplomirani inženjer saobraćaja, odborničkog kandidata Koalicije „DF-SNP, Za grad koji volim“.
 
Nekada je Bar bio promovisan kao perspektivni saobraćajni centar, ali nažalost u zadnje vrijeme imamo situaciju da se neradom ili neznanjem gradskih i državnih vlasti sistematski pretvara u slijepo crijevo.
 
Najpre je počelo sa jedinom pomorskom putničkom linijom sa svijetom, feribotom Bar - Bari, koja je poslije više decenija ukinuta. Nismo mogli vidjeti šta su tu razlozi sem da su brodu Sveti Stefan istekli papiri a novi se ’’nigdje na tržištu ne može nabaviti’’.
 
Nije se nigdje mogla naći analiza kako to da se drugima isplati ova linija a nama ne, i da li je možda poslovna politika preduzeća koje upravlja ovom linijom bilo dobro, da li je popunjenost kapaciteta od 10-15 % možda razlog loše isplativosti, ili da nije možda razlog male popunjenosti cijena prevoza od 80 evra (sa ležajima 130-150) u vrijeme kada avionom možete stići na kraj Evrope za tu cijenu, a učili su nas da je vodni saobraćaj najjeftiniji, a vazdušni najskuplji. Ovih dana je opet najavljeno da će narednih par mjeseci ovu liniju održavati hrvatsko preduzeće po još većim cijenama.
 
Što se tiče pomorskog saobraćaja već nam je dobro poznata priča i o perspektivnosti barske luke, njenoj prodaji na parče, tenderima i otkazivanjima prodaje.
 
Tu je i željeznički saobraćaj, koga već godinama posmatramo kako polako odumire, sa prastarim voznim parkom, otkazivanjem polazaka i kašnjenjima. To malo vozova vidimo sa po par putnika u njima koji još nijesu odustali od željeznice i prešli na drumski saobraćaj.
 
A, nažalost i u drumskom saobrćaju nije mnogo bolje. Prije par mjeseci smo bili svjedoci nove blokade grada zbog klizišta u zelenom pojasu - jedinoj vezi Bara se svijetom, ako ne računamo put do graničnog prelaza sa Albanijom koji je posebno usko grlo. 
 
Već četiri godine se priča o popravci alternativnog puta preko Sutormana, ali se na to izgleda potpuno „zaboravilo“. Gradjani već strahuju od početka sezone i čuvenih kilometarskih gužvi prije i iza Sutomora.
 
Ako ovdje dodamo i najave lošeg poslovanja, pa čak i stečaja crnogorskog avio-prevoznika, slika o Baru, (a i cijeloj Crnoj Gori) kao slijepom saobraćajnom crijevu postaje sve jasnija. Možda naše vlasti i avio-transport ustupe Hrvatima ili nekome iz regiona ko zna to organizovati.
 
Toliko o dostignućima aktuelne vlasti, koja se, nažalost, upravo na primjeru Bara najjasnije ilustruju!
 
 
STANISLAVA TANJA BARDIĆ: RAVNOMJERNO ĆEMO RAZVIJATI BARSKU OPŠTINU

 
Izjava Stanislave Tanje Bardić, kandidatkinje za odbornicu na listi “Socijaldemokrate - Mićo Orlandić - Dosljedno za nova radna mjesta i razvoj Bara”:
  
Nema većeg bogatstva Bara od njegove multikonfesionalnosti i različitosti kultura i tradicija koje egzistiraju na teritorije cijele naše opštine, uzduž i poprijeko. Mi u Socijaldemokratama smo ponosni na to da se sve te razlike u Baru poštuju, uz izuzetno međusobno uvažavanje i toleranciju, čemu smo i mi dali socijaldemokratski pečat.
 
Smatramo da sve te posebnosti područja, kultura i tradicija u Baru, moraju biti na jednak način uvažene i zaštićene od strane lokalne administracije, zbog čega se čvrsto zalažemo za princip ravnomjernog razvoja, kao preduslova ubrzanog ekonomskog razvoja naše opštine.
 
Dragi sugrađani, moramo cjelovito da posmatramo našu opštinu u funkciji ubrzanog razvoja i stvorimo uslove da se na isti način brinemo i o Čanju i o Ostrosu, Mrkojevićima i Crmnici, Sutomoru i Šestanima, Starom Baru i Bjelišima, Polju i Šušanju, Zupcima i Tuđemilima, jer svi naši građani zaslužuju iste ili slične uslove poput onih na Topolici. Samo pod uslovom da Bar, u svakom svom kutku, bude ekonomski jak i finansijski stabilan, što je realno i moguće ostvariti u narednom periodu, možemo garantovati nova radna mjesta i prijeko potreban ubrzan ekonomski razvoj Bara, na jednak način na cijeloj njegovoj teritoriji.
 
Tu prije svega mislimo na ulaganja Agencije za razvoj opštine Bar, koju ćemo osnovati u narednom periodu, posredstvom koje ćemo investirati preko pet miliona eura za otvaranje novih radnih mjesta na teritoriji cijele naše opštine, prevashodno u oblasti poljoprivrede, turizma i preduzetništva, za poboljšanja saobraćajne i komunalne infrastrukture i finansiranje raznih lokalnih projekata, naročito onih kulturnog karaktera.
 
Dakle, ravnomjeran razvoj naše opštine i jednake šanse za sve naše sugrađane, bez obzira u kom dijelu Bara žive, ono je čemu će Socijaldemokrate težiti. Dragi prijatelji, građanke i građani opštine Bar, sigurni smo da ćete nam 27. maja ukazati povjerenje i zaokružiti broj 8, jer je glas za Socijaldemokrate glas za građanski, multietnički, multikonfesionalni i najzačajnije, ekonomski razvijeni Bar.


TRIBINA LISTE “BIRAM BAR” VEČERAS U SUTOMORU

 
Lista Radomir Novaković Cakan – Biram Bar nastavlja razgovore sa građanima Bara. Tribina, ovoga puta u Sutomoru, počeće u četvrtak 10. maja, u Domu solidarnosti - Crveni krst sa početkom u 20 časova.
 
Nakon  tribina u Čanju, Šušanju i na Topolici želimo da čujemo koji su vaši problemi i u Sutomoru i šta treba da uradimo u prvih godinu dana poslije izbora. Želimo da razgovaramo o novim radnim mjestima, parkovima, kulturnoj politici, ali i legalizaciji, kao i svemu ostalom što može poboljšati život građana u Sutomoru.
 
Na tribini će učestvovati nosilac liste Radomir Novaković Cakan kao i kandidati za odbornike sa liste Biram Bar iz Sutmora: Slobodanka Hrvatin, Dražen Kalezić, Milena Božović, Ana Vukazić, Karolina Ilić, Branko Đurović i Stevo Novaković.
 

OPŠTINSKI ODBORA DPS BAR:
PERSPEKTIVA KRAJINE JE U POVEZIVANJU


 
Nosilac liste „Za dobro građana Bara Pobjednički! DPS – Milo Đukanović“ Dušan Raičević obišao je juče Ostros i Šestane, sa ciljem posjete lokalitetima na kojima se trenutno izvode radovi na poboljšanju putne infrastrukture u ruralnom području. Prilikom obilaska je konstatovano da se radovi odvijaju planiranom dinamikom i kvalitetom, budući da je riječ o lokalitetima čija konfiguracija terena u određenim tačkama zahtijeva složene građevinske poduhvate, poput sanacije potpornog zida na lokaciji Veliki Ostros, ukupne dužine 97 metara.
 
Jučerašnju posjetu području na obali Skadarskog jezera, Raičević i saradnici su iskoristili i za nastavak realizacije projekata u oblasti međunarodne saradnje. Naime, na sastanku kojem su prisustvovali predstavnici crnogorske i albanske strane, načelno je dogovoren sadaržaj protokola o saradnji na temu otvaranja dva nova granična prelaza između dvije države, na lokalitetima Ckla i Zoganje. Važno je napomenuti i činjenicu da je riječ o jednom kopnenom i jednom vodenom prelazu, koji će u budućnosti značajno rasteretiti Sukobin, naročito u mjesecima ljetnje turističke sezone. Budući prelazi, osim poboljšanja administrativnih i infrastrukturnih pretpostavki, poboljšaće i tranzitni kapacitet Opštine Bar. Poseban benefit realizacije ovih projekata predstavljaće uređenje putnih pravaca sa obje strane granice, koji će od lokalnih biti prekategorisani u puteve regionalnog značaja.