Društvo

Danas na korzu humanitarni turnir u šahu

| 11:05:2018 | 10:20:01

Neformalna grupa mladih “Pomozimo Iliji” obratila se medijima obavještenjem da će danas (petak, 11. maj) sa početkom u 18:00 održati humanitarni turnir u šahu pod nazivom “Igraj za Iliju” na gradskom šetalištu u blizini Dvorca kralja Nikole.
 
“Neformalna grupa mladih ‘Pomozimo Iliji’ je grupa prijatelja i kolega sa fakulteta Ilije Bulajića iz Nikšića, formirana sa ciljem da pomogne u prikupljanju novčane pomoći za operaciju transplantacije bubrega.

Našem prijatelju Iliji je otkriveno teško oboljenje bubrega zbog čega ide na dijalizu već nekoliko mjeseci. Na listi čekanja za transplantaciju se čeka dosta dugo. Obzirom na trenutno stanje bolesti, Ilija planira transplantaciju na privatnoj klinici u Italiji. Cijena te operacije je oko 60.000 eura. Ilija je rano ostao bez majke, a potom sestre i oca. Živi sa devedesetrogodišnjom bakom Rosom, o kojoj brine i u ovakvom, za njega teškom periodu i životnoj borbi.
 
Ipak, Ilija nije sam u toj borbi. Minulih dana rodbina, prijatelji i svi ljudi dobre volje širom Crne Gore pokrenuli su akciju prikupljanja novca kako bi pomogli Iliji da ode na transplantaciju bubrega. Akciji su se pridružili mnogi lokali, institucije, muzičari i preduzeća. Otvoren je i žiro račun na koji je moguće uplatiti sredstva za pomoć kod Prve banke. Broj računa je 535-0100100587950-13.
 
Naš kolega Ilija je uzoran mladi čovjek, diplomirani ekonomista, koji uskoro treba i da magistrira. Koautor je knjige “Mozaik Crne Gore”. Pun je optimizma i vjeruje da će pobjediti u ovoj velikoj životnoj borbi. Podršku Iliji u ovoj borbi ćemo da pružimo i mi, njegove kolege sa fakulteta i prijatelji iz Bara, održavanjem humanitarnog turnira u šahu u petak, 11. maja 2018. godine sa početkom u 18:00 na gradskom šetalištu u blizini Dvorca kralja Nikole. Pozivamo sve ljude dobre volje, udruženja i privredna društva iz Bara da pokažu humanost i solidarnost i podrže ovu akciju. Vjerujemo da naš narod ima humanu crtu i da će i Barani dati svoj doprinos.
 
Pozivamo i Vas da učešćem u šahovskom turniru ili uplatom sredstava na žiro račun budete dio sveukupne akcije u Crnoj Gori, čiji je cilj borba za život jednog mladog čovjeka i svojim primjerom pokažete šta znači društvena solidarnost i humanost”, istakao je medijima u ime grupe građana “Pomozimo Iliji” Dušan Masoničić.