Društvo

U Čanju sezona već počela

by Vesna Šoškić | 11:05:2018 | 15:10:23

U Čanju je sezona već počela, a prvi gosti stigli su iz Poljske. Smješteni su u novom hotelu “Montenegro”, koji je kategorisan sa četiri zvjezdice i koji je sinoć i zvanično otvoren u krugu prijatelja i poslovnih partnera.
 
Hotelijeri su optimistični kada je riječ o predstojećoj glavnoj turističkoj sezoni, ali upozoravaju da goste i ove predsezone dočekujemo nespremni.
 

Posredstvom turističke agencije “Rainbow”, iz Poljske je u Čanj prije dva dana stigla grupa od 50 gostiju. Više stotina Poljaka i Rusa (koji dolaze u aranžmanu “E-Toursa”) biće gosti Čanja u ovom objektu sve do kraja septembra.
 
Hotel visoke kategorije “Montenegro”, sa svojom ekskluzivnom ponudom (sopstvenom plažom, bazenom, teretanom, sportskim terenima...) znatno je obogatio turističke sadržaje u ovoj atraktivnoj destinaciji barske opštine, ali za njegovu potpunu valorizaciju, kao i Čanja, kao jedinstvene turističke oaze, potreban je zajednički napor svih, veća ulaganja i bolja organizovanost. Na to godinama upozoravaju tamošnji hotelijeri , a na to je iznova podsjetio vlasnik tog prestižnog hotela, ugledni turistički radnik i ugostitelj Branko Vukmanović.
 

“Počeli smo sezonu već krajem aprila i početkom maja, ali ponavljaju se stare boljke. Građevinska sezona još traje, ulice su prljave, smeće je na sve strane. Nije proširen ni put i ulaz u Čanj, tako da je velikim autobusima onemogućeno da nesmetano stignu do brojnih ugostiteljskih objekata u ovom dijelu. Moramo se bolje organizovati i unapređivati ponudu, kako bi imali efekte od naše strateške privredne grane”, naglašava Vukmanović, poznat i kao dobrovoljni davalac krvi, koji svake godine besplatno ugosti  nekoliko stotina svojih kolega - davalaca iz bivše Jugoslavije .
 
Dvadesetog i petog i dvadeset i šestog maja u hotelu “Montenegro” boraviće 300 dobrovoljnih davalaca krvi, koji će darivati dragocjenu tečnost.