Društvo

Lokalni izbori, 12. maj

| 12:05:2018 | 15:49:53

BIRAM BAR ĆE POMOĆI MLADIMA DA POKRENU SVOJ BIZNIS

 
“Naš program zapošljavanja je baziran na pružanju boljih uslova za domaće privrednike u Baru sa jedne strane, ali i dovođenju kredibilnih stranih investitora kako bi se otvorilo što više radnih mjesta u Baru”, rekao je Ljubiša Tadić, predstavljajući dio ekonomskog programa liste Radomir Novaković Cakan – Biram Bar.
 
“Ne želimo da radimo naopako ili nešto što se u drugim gradovima nije pokazalo kao ispravno”, naglasio je kandidat za odbornika Ljubiša Tadić. “Mlada generacija je sve školovanija, govori po nekoliko stranih jezika. Ukoliko mi kao grad Bar ne pomognemo da se otvore radna mjesta, oni će otići iz Bara, ovoga puta za stalno. Mi početak tog procesa, na žalost, već gledamo".
 
"Zapitajmo se da li je cilj ekonomske politike da svi rade u opštini ili nekom javnom preduzeću. Sada jeste, jer opština ne radi ništa da pomogne mladima da pokrenu svoj biznis. Umjesto što u okviru opštine partije koriste gotovo besplatno stotine kvadrata – bolje da taj prostor preuredimo i napravimo HUB koji bi mladi koristili za razvoj poslova iz oblasti kreativne industrije – dizajna, izrade softvera ili zašto ne – robotike. Bar može toliko da uradi za svoje mlade jer sa 20 miliona evra godišnjeg budzeta mi nismo siromašan grad", naglasio je Tadić
 
“Mi ne želimo kao drugi da otpuštamo postojeće zaposlene u javnim preduzećima i da na njihova mjesta dovedemo druge. To nije reforma. Na direktorska mjesta u javnim preduzećima moraju doći stručni ljudi koji će vrijeme provoditi u preduzeću, a ne partijski podobni koji će ići okolo i agitovati za svoju stranku. Tek kada se to desi imaćemo javna preduzeća kao nosioce razvoja a ne gubitaše nakačene na opštinski budžet.
 
Upravo zbog promjena na bolje pozivam sve ljude da 27. maja izađu na izbore i zaokruže broj 3  - listu Radomir Novaković Cakan – Biram Bar”.
 
OO DPS BAR: UVEŠĆEMO NOVE BESPLATNE
AUTOBUSKE LINIJE ZA PENZIONERE I UČENIKE

 
Nova opštinska vlast, nastaviće nakon 27. maja sa svim dobrim praksama koje su ustanovljene u proteklom periodu. Jedna od njih, po kojoj je Bar nedvosmisleno osoben u okruženju, je i uvođenje besplatnih linija u gradskom prevozu za penzionere i učenike.
 
Ne treba posebno podsjećati od kolikog je značaja ovakav vid socijalne brige za najranjivije društvene kategorije, i koliko ovakva vrsta javnog servisa pogoduje i olakšava život svim penzionerima i učenicima, naročito onima koji dolaze iz udaljenijih krajeva naše opštine. U smislu naglašene odgovornosti prema socijalno ugroženim kategorijama, nova opštinska uprava će nastaviti sa dosadašnjom dobrom praksom i proširiti postojeći paket autobuskih linija i na druge krajeve opštine.
 
Na taj način, uskoro ćemo biti u prilici da obezbijedimo veću udobnost i bolji kvalitet svakodnevnog života za stanovnike sa kompletne teritorije naše opštine.