Društvo

Pokrenuta inicijativa za dovođenje vode u Šumice

by Vjera Knežević Vučićević | 18:05:2018 | 11:48:45

NVO Info sport CG Bar pokrenula je inicijativu za dovođenje vode u rekreativni park “Šumice”, što je, kako ističe predsjednik udruženja Miodrag Banović, “elementarna potreba građana Bara koji koriste prostor namijenjen za pripremu sportista, rekreaciju građana i školu u prirodi”. Osim toga, ukazuje Banović, voda je neophodna i za 707 mladih zasada maslina i palmi.
 
Ovaj projekat je posljednji u nizu pokrenutih u sklopu Ekološkog uređenja priobalnog pojasa opštine Bar koji se sprovodi od 2000. godine, sa idejom da bude okončan do 24. novembra 2018.
-
“Čekamo saglasnost predsjednika opštine i nadležne službe. Nadamo se da će opština Bar nakon 24. Novembra ove godine nastaviti započete aktivnosti i ozvaničiti projekat u Programu opštine Bar za 2018. godinu- kaže Banović.
 
On podsjeća da je prošlogodišnjom donacijom Vodovod i kanalizacija doo i firmi “Cerovo” i “2. decembar” urađena rekonstrukcija hidrotehničkih instalacija na kompleksu SRC Bar i stvorena mogućnost da se navodnjavanje ubuduće ne obavlja cisternama Službe zaštite i Mornarice Vojske Crne Gore, već crijevima sa tehničkom vodom.
 
“Nadležni u Vodovod i kanalizacija doo su se složili da ovog proljeća doniraju sredstva za dovođenje vode u RP ‘Šumice’, uz uslov da to odobri predsjednik Opštine Bar sa nadležnom službom. Vjerujemo da ćemo do kraja maja uraditi i javnu česmu u ‘Šumicama’”- istakao je Banović.
 
U dosadašnjim aktivnostima učestvovalo je preko 5.500 Barana, a nominalna vrijednost izvedenih radova procjenjuje se na oko 150.000€. Do sada su realizovani ekološki projekti na četiri lokaliteta - Rekreativni park „Šumice“, kompleks Sportsko-rekreativni centar, Rekreativni park „Sutorman“ i Stari Bar.