Društvo

VIDEO: Lokalni izbori: Konvencija Prave Crne Gore

by Vesna Šoškić, kamera Adi Karađuzović, montaža Senad Sukalić | 23:05:2018 | 18:47:29

U Dvorcu kralja Nikole sinoć je održana završna konvencija izborne liste "Marko Milačić-Prava Crna Gora-za pravi Bar".
  
Predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić kazao je da će se ova lista boriti za duhovnost, ali i za ekonomiju.

 
“Mi vjerujemo da se biće ove zemlje, duh i duhovnost može očuvati jedino tako što ćemo čuvati i našu prošlost i našu duhovnost, naš identitet sa jedne, a sa druge strane isto tako veoma agilno, posvećeno, nudeći konkretna rješenja, braniti ekonomiju", naglasio je Milačić. On je istakao da ova stranka ne obećava megalomanske projekte, već izgradnju Prave Crne Gore sa iskrenim, poštenim i hrabrim ljudima.
 
“Poručujemo, dalje ruke od crkve na Rumiji, dalje ruke od i od udara na bilo koju drugu bogomolju, dalje ruke od Luke Bar i planova da ona bude NATO baza, dalje ruke od Vrsute na kojoj je planiran  NATO radar. Naš slogan u spoljnjoj politici je prijateljski sa svima, bratski sa Srbijom i Rusijom. Mi nudimo novu generaciju neistrošenih političara, mi nudimo moderni patriotizam", istakao je, između ostalog Milačić.
 
Nosilac liste Prava Crna Gora u Baru, advokat Božidar Čarmak kazao je da se "u Baru vodi prljava  politička kampanja u kojoj se ova stranka optužuje da će prosuti glasove".

 
“To je prvo demantovano rezultatima na predsjedničkim izborima Marka Milačića, ali u Baru postoji lažna opozicija. Danas ovdje Cakan pokušava da prevari Barane i da spriječi da ovaj grad konačno dobije opozicionu vlast. Uradio je to prvo sa Pozitivnom Crnom Gorom, a sada to radi sa kvazilokalpatriotskom pričom. Upozorite svoje prijatelje da ne može biti opozicionar prijatelj Mila Đukanovića, koji sjedi u prvom redu na njegovoj promociji. To je prava prijetnja prosipanju glasova", naglasio je Čarmak.
 
On je istakao da aktivisti rade danonoćno, i da će Prava Crna Gora "izgurati promjene u ovom gradu", dodajući da ona to ne može sama, ali "biće tvrda da i drugi prihvate te argumente".

 
“Najbitnije je da se izbjegne prevara. Magarac kad nagazi kamen, zapamti to mjesto i sljedeći put ga izbjegne. Ne budimo gori od magaraca, ne dozvolimo prevaru, ne prosipajte glasove lažnoj opoziciji, predizborna obećanja traju koliko i kampanja. Uradićemo sve da ostvarimo izvanredan rezultat, i nikome se ni milimetar nećemo pomjeriti u ovom gradu”, kazao je Čarmak.

 
Pored Milačića i Čarmaka, biračima su se obratili i: Maja Šoškić, Aleksandar Kapa, Prvoslav Dašić, prof Vojislav Mikica Novaković, Slobodan Novaković iz Herceg Novog, počasni konzul Ruske Federacije Boro Đukić, a konvenciji je prisustvovao i poznati glumac Slavko Labović.