Društvo

Luka Bar zadovoljna učešćem na Sajmu u Novom Sadu

| 23:05:2018 | 20:56:08

Kompanija “Luka Bar” AD učestvovala je na Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu, koji se održao od 16. do 21. maja. Ove godine na Sajmu smo bili prisutni u okviru jedinstvenog štanda Privredne komore Crne Gore, zajedno sa još deset crnogorskih kompanija. Novosadski sajam je jedan od najvećih u jugoistočnoj Evropi, okupio je više od 1.5 hiljada izlagača iz 30 država i preko 300.000 posjetilaca.
 
Interesovanje posjetilaca i poslovnih ljudi za proizvode i usluge crnogorskih kompanija bilo je izuzetno. Na brojnim „B2B“ sastancima uspostavljeni su poslovni kontakti sa potencijalnim partnerima, kaže se u saopštenju lučke PR službe.
 
„Izložbeni štand crnogorskih privrednika posjetili su potpredsjednik Vlade Crne Gore za ekonomsku politiku i finansijski sistem i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja mr Milutin Simović, Predsjednik Privredne komore Crne Gore Vlastimir Golubović, Izvršni direktor Luka Bar AD mr Zarija Franović i brojna crnogorska privredno-politička delegacija.

 
Tom prilikom izraženo je zadovoljstvo organizacijom učešća na ovom značajnom Sajmu i očekivanje povećanja izvoza na srpsko tržište, te uspostavljanje obimnijeg pretovara preko Luke Bar. U svijetlu tih nastojanja, na Poslovnom forumu koji je održan u Privrednoj komori Vojvodine, na marginama skupa, održan je sastanak Predsjednika Privrednih komora Srbije i Crne Gore, direktora Luke Bar, Montecarga i Srbijacarga sa predstavnicima MK grupe i Agrogloba. Na ovom izuzetno uspješnom i značajnom sastanku dogovoreno je da se žito iz Srbije već od ove godine izvozi na treća tržišta preko Luke Bar. Nakon usaglašavanja cijena prevoza, koje su do sada predstavljale prepreku za odvijanje ovog posla, zaključeno je da je na pomolu dugoročni poslovni aranžman žitara iz Srbije i Luke Bar“, kažu iz Luke Bar.
 
Istakavši značaj ugovorenog posla sa žitaricama nakon dugogodišnjeg prekida, direktor Franović je kazao da je izuzetno zadovoljan efektima učešća kompanije na novosadskom sajmu, obavljenim razgovorima i susretima sa predstavnicima privrednog i političkog života u Srbiji i zahvalio je na izuzetnoj saradnji i podršci Vladi Crne Gore i Privrednoj komori.