Društvo

Sahranjena novinarka Nedeljka Cica Pavlović

by Ivanka Leković | 24:05:2018 | 11:37:05

Na gradskom groblju Gvozden brijeg juče je sahranjena novinarka Radio Bara, Nedeljka Pavlović, naša Cica.
 
Poslednji put od Cice su se oprostili brojni Barani, prijatelji, saradnici, kolege... Sa tugom smo ispratili onu koja je, svakome na svoj način, obojila život.
 
Direktorica Radija, Vesna Šoškić, oprostila se emotivnim govorom od “vječite djevojčice, nepopravljivog sanjara i pustolova“, Nedeljke Cice Pavlović.

 
“Više od 30 godina dijelili smo ovaj, ponekad gorak, ali prevashodno lijep novinarski hljeb. Ponekad i bukvalno. I uvijek je ljepšu polovinu davala drugom. Bila je veliki kavaljer, umjela je da nas obraduje poklonom iz čista mira-samo da nam uljepša dan. U posljednje vrijeme znala je, u naznakama i aluzijama, malo da misli i na sebe. Mi smo bili zatečeni, jer kao da se podrazumijevalo da je Cica tu samo zbog nas, da priskoči, obodi, pomogne... Ona se izvinjavala što je zazvučala kao i svi drugi, obični ljudi: “To iz mene govori moja bolest, ne ja!“, kazala je Šoškić.
 
“Svijet se smanjio tvojom smrću... smanjio se za cijeli jedan kontinent“- kazao je pjesnik Miroslav Jovanović Timotijev.

 
“Draga moja poetesto, evo me danas polednji put u tvojoj emisiji ‘Govorimo da bi nas vidjeli’. Pitanja mi postavlja tvoja čista i blistava sjen, a ja, iako vrištim iznutra, ja sam nijem. Ja sam ti, Cico, nijem“, kazao je Jovanović.
 
I paroh Jovan Plamenac, nekadašnji kolega, istakao je da Cicu, tamo gdje ide, čeka jedna “velika redakcija“.
 
U ime porodice, od “dobre vile svog djetinjstva“ oprostio se sestrić, dr Milan Popivoda.
 
Ostaje sjećanje na našu Cicu i dane provedene s njom.