Društvo

TO Bar na Beogradskom manifestu

| 28:05:2018 | 12:36:44

Turistička organizacija Bar je ,u okviru regionalne kampanje, po četvrti put, zajedno sa NTO Crne Gore i LTO Budve, Tivta, Kotora, Herceg Novog, Ulcinja i Podgorice i turističkom privredom, predstavila ponudu za predstojeću ljetnju sezonu na “Beogradskom manifestu” na Kalemegdanu, od 25. do 27.  maja.
 
“Beogradski manifest” je međunarodni festival najboljih manifestacija i destinacija u regionu, veoma interesantno osmišljen, tako da je posjetiocima omogućeno da kroz deset festivalskih zona i na pet bina uživaju u raznovrsnom programskom sadržaju.

 
“Tokom tri dana trajanja ‘Manifesta’, brojnim posjetiocima smo podijelili reklamni matreijal i upoznali ih sa novitetima u turističkoj ponudi naše opštine, sa manifestacijama, cijenama u hotelskom i privatnom smještaju i aktivnostima kojima mogu upotpuniti svoj odmor. Barski maslinari i crmnički vinari su i ove godine obogatili ponudu i na autentičnom izlagačkom prostoru predstavili proizvode posjetiocima koji su uživali u degustaciji crmničkog vina, barskih maslina i maslinovog ulja, kao i proizvoda od ploda masline”, ističu u TO Bar.
 
Od maslinara, svoje proizvode su prezentovali Božo Šaltić, Vebija Abazović i Alija Mujić, a Miloš Klisić je predstavio nekoliko vrsta vrhunskog vina.
 
Predstavnici turističke privrede Crne Gore obezbijedili su nagrade za posjetioce - ljetovanje za dvije osobe, koje su se dodijelile drugog dana “Manifesta”, a iz barske opštine nagradu je obezbijedio hotel “Adria” iz Šušanja.

 
Događaj su propratili brojni mediji. V.D. direktorica mr Sanja Mitrović i predstavnik maslinara Božo Šaltić su gostovali na RTS 1, najavili učešće TO Bar i barskih naslinara i vinara na “Manifestu” i pozvali posjetioce da posjete barski štand, degustiraju vino i masline i uživaju u autentičnom ambijentu.
 
“Na atraktivnom prostoru, uz vinske i gastronomske degustacije, animacije i zabavni program za najmlađe i muzičke sadržaje, posjetioci su mogli pred ljetnju turističku sezonu da dožive dio atmosfere sa naše destinacije i upoznaju se sa manifestacijama i bogatim turističkim sadržajem barske opštine i Crne Gore. Prema zvaničnim podacima MONSTAT-a, barsku opštinu je u 2017. godini, posjetilo 48.000 turista iz Srbije, koji su ostvarili 435.601 noćenje, što je 0,45% više nego u 2016. godini. U ukupnom turističkom prometu barske opštine, Srbija je u 2017. godini bila na prvom mjestu po broju dolazaka, a na drugom po broju noćenja turista”, navode iz TO Bar.