Društvo

Semafori kod Opštine u funkciji tokom iduće nedjelje

by Silvija Vukelić | 09:06:2018 | 13:34:52

Semafori na vrlo frekventnoj raskrsnici kod Opštine već duže vrijeme ne rade, tačnije, signaliziraju samo trepćuće žuto svjetlo.
 
Nebojša Đurović, nadležan za sektor Javne rasvjete u barskom Komunalnom preduzeću, kazao je za Radio Bar i Bar Info da čine sve kako bi ovaj problem već narednih dana bio riješen.
 
“Prije otprilike dva mjeseca semafori su počeli da pokazuju izvjestan stepen neusaglašenosti, a prije mjesec danas smo to uspjeli da saniramo. Međutim, ponovo se javio problem u električnom napajanju. Otežana okolnost za lociranje kvara  je to što se javlja konflikt u svjetlosnoj signalizaciji, pa ispitivanja vršimo u ranim jutarnjim satima ili kad je najmanja frekvencija saobraćaja. Nismo još sto posto sigurni ali nije isključena mogućnost da će morati da se promijeni dio napojnih kablova. Ovog vikenda ćemo, nadam se, uspjeti da lociramo kvar, a semafori će vjerujem biti u funkciji najkasnije tokom iduće nedjelje“, kazao je Đurović.
 
On je apelovao na vozače da budu pažljivi i da poštuju pravilo prvenstva prolaza.
 

Kada je u pitanju raskrsnica kod Tri kule, na kojoj zeleno svjetlo za pješake prekratko traje, Đurović ističe da je to moguće uskladiti tako što bi se uradilo projektantsko rješenje.
 
„Mislim da ta raskrsnica možda zaslužuje da se naprave dva režima rada ljetnji i zimski jer nije ista frekvencija saobraćaja ljeti i zimi. Preko nadležnog opštinskog sekretarijata može da se angažuje projektantska kuća registrovana za te poslove. Nekoliko dana bi trebalo vršiti mjerenja i tačno definisati koliko je vremena potrebno pješacima i vozilima da se usaglase“, kazao je Đurović.