Društvo

Medžlis IZB podijelio pakete Baranima sve tri vjere

by Željko Milović | 12:06:2018 | 18:56:05

Medžlis Islamske zajednice Bar je u toku Ramazana podijelio 100 ramazanskih paketa socijalno ugroženim ličnostima, koje je donirala ambasada UAE. Ova humanitarna akcija se realizovala u sklopu projekta “Year of Zayed”, preko koga je ova ambasada, u saradnji sa Mešihatom Islamske zajednice u Crnoj Gori, podijelila 1500 paketa širom države.
 
Koordinator projekta pri Medžlisu IZ Bar, imam Omerbašića džamije, Ismail Hysaj, naglasio je da je “sveti mjesec Ramazan vrijeme kada se nagrada za učinjeno dobročinstvo uveliko povećava i množi”, pa je zato projekat i realizovan upravo za vrijeme njegovog trajanja.
 
“Želim se zahvaliti imamima, mutevelijama, članovima Udruženja mladih IKC-a na čelu sa predsjednicom Amilom Vukić, i svima koji su na bilo koji način doprinijeli da pomoć u vidu ramazanskih paketa dođe u ruke Barana kojima je potrebno, pri čemu nismo gledali na vjersku pripadnost - dijelili smo ih i muslimanima i nemuslimanima, i još jednom potvrdili i pokazali da je Bar grad u kome u miru i harmoniji žive sve tri vjere, čiji pripadnici jedni drugima pomažu kada god je to potrebno”, istakao je Hysaj.