Društvo

Četiri lučonoše u OŠ Anto Đedović

by Ivanka Leković | 13:06:2018 | 18:51:54

Šušanjska OŠ “Anto Đedović” ispratila je novu generaciju polumaturanata.
 

Đak generacije je učenica IX-2 Amina Bahović. Ona se, pored najboljih ocjena tokom školovanja, istakla i uspjesima na brojnim takmičenjima, sekcijama i promovisanjem škole.

Diplomu “Luča” dobile su, pored nje, i Marija Pavlović, Mija Vukčević i Milena Milović. Njih je Nastavničko vijeće nagradilo knjigama, a đaka generacije i novčanom nagradom.


Izbor za đaka generacije za Aminu je velika čast. Ona planira da upiše Gimnaziju u Baru, kao i srednju muzičku školu “Andre Navarra” u Podgorici. Za Mariju Pavlović, “Luča” je kruna uloženog truda i rada tokom školovanja. Konačnu odluku o budućem zanimanju još nije donijela, ali voljela bi da to bude posao u kome će biti u dodiru sa ljudima. I Mia Vukčević “Luču” doživljava kao najveće priznanje, a
pošto je medicina njen san, prvo će upisati Srednju stručnu školu, smjer farmaceutski tehničar. Milena Milović ima slična interesovanja. Planira da postane ljekar. Sve četiri Lučonoše nose lijepa sjećanja na školovanje u osnovnoj školi.


OŠ “Anto Đedović” je za učenike IX razreda priredila zabavu u školskom dvorištu, a učenici su zasadili “drvo generacije”, kao poklon školi.


Polumatursko slavlje održano je u Gradskom restoranu, 1. juna. Nastavljena je višedecenijska tradicija, pa su sa Šušanjanima polumaturu proslavili učenici OŠ „Mirko Srzentić“ iz Petrovca. I ove godine, učenici su priredili svečani defile - šetnju od škole do glavne ulice.