Društvo

Gojko Raičević na čelu udruženja "13. jul"

| 18:06:2018 | 12:27:28

U Godinju je preksinoć održana izborna Skupština Udruženja Crmničana „13 jul“, na kojoj je za novog predsjednika Skupštine izabran Gojko Raičević, direktor dnevnog lista “Sloboda” i urednik portala “IN4S”, dok je novi predsjednik Upravnog odbora Zoran Leković, dugogodišnji društveno-politički aktivista iz ovog kraja. Za potpredsjednika Skupštine udruženja izabran je Rajko Đurišić.
 
Izboru novog rukovodstva prethodilo je upoznavanje skupštinara sa izvještajem koji je, samo dan prije nego će ga zadesiti iznenadna smrt, sačinio osnivač, njegov najveći dobrotvor i predsjednik Udruženja Crmničana „13 jul“, Veselin Leković. U izvještaju se podsjeća da je ova asocijacija Crmničana osnovana 2000.godine, iako je neformalno sprovodila aktivnosti još od početka devedesetih godina prošlog vijeka.

 
Predsjednik Skupštine Gojko Raičević kazao je da je doprinos pokojnog Veselina Lekovića ostvarenju ciljeva udruženja nemjerljiv, te da je on upravo pokazao put koji treba slijediti.
 
Raičević je potencirao kako je neophodno da udruženje napravi bazu podataka problema sa kojima se susreću Crmničani, koja bi poslužila kao osnova za nove aktivnosti asocijacije.