Društvo

TOB ugostila ekipu RTS-a

| 20:06:2018 | 15:54:48

Turistička organizacija Bar je u ponedjeljak ugostila novinarku Jovanu Džinić, sa ekipom Radiotelevizije Srbije, koji rade priloge za emisiju “Šarenica” i organizovala im posjetu najljepšim predjelima i znamenitostima koje posjeduje opština Bar, kako bi na najvjerniji  način prikazali njenu jedinstvenu ponudu.
 
“TV ekipa je imala priliku da uživa u čarima Skadarskog jezera kroz najpopularniju aktivnost koja se organizuje u Virpazaru - krstarenje tradicionalnim drvenim čamcem i snimi najljepše krajolike ove po svemu jedinstvene turističke ponude.
 
Nakon toga uslijedio je ručak u lokalnom restoranu, gdje su okom kamere zabilježeni riblji specijaliteti pripremljeni na tradicionalan način uz degustaciju vina  lokalnih proizvođača”, kaže se u saopštenju TOB-a.

 
TO Bar je organizovala i posjetu vinskom podrumu u selu Godinje, gdje je bilo riječi o istoriji sela, proizvodnji vina i tradiciji uzgoja vinove loze, a sve je uveličano degustacijom vina autohtone sorte crmnički vranac.
 
Gosti su uz pratnju vodiča posjetili Stari Bar i Staru maslinu.
 
NP “Skadarsko jezero” i J.P. “Kulturni centar Bar”, obezbijedili su besplatne ulaznice za goste.
 
Emisija “Šarenica”, osim kadrovima prirodnih ljepota i kulturno-istorijskog nasleđa, biće upotpunjena i izjavama koje su za emisiju dali: predsjednik udruženja ribolovaca Crmnice - Slobodan Klisić, predstavnica  D.O.O. “Golden frog” - Ivana Marković, informator u TIB-u Virpazar - Sara Rakočević, proizvođač vina “Garnet” - Miško Leković, turistički vodič - Ivana Dabanović, kao i predsjednik NVO “Društvo maslinara Bar” - Ćazim Alković.
 
Turistička organizacija Bar nastavlja da promoviše barsku opštinu organizacijom i realizacijom brojnih aktivnosti koje doprinose kreiranju kvalitetnog turističkog proizvoda i boljem pozicioniranju na turističkom tržištu.